19 December 2008

Scars On Broadway - Scars On Broadway

Το όνομα μάλλον δεν σας λέει κάτι. Πρόκειται για το ντεμπούτο των κυρίων Daron Malakian και John Dolmayan , κιθαρίστα και drummer αντίστοιχα των πολύ γνωστών μας System Of A Down. O Daron ένα χρόνο μετά τον Serj Tankian και το φοβερό Elect The Dead κάνει τη δική του προσωπική απόπειρα. Είναι υπεύθυνος για την συγγραφή όλων των κομματιών, παίζει όλα τα όργανα ( πλην των drumms) και τραγουδάει. Ο δίσκος σε πρώτη ακρόαση μοιάζει ως το τρίτο μέρος των Mesmerize και Hypnotize των SOAD. Μουσικά ακροβατεί κάπου μεταξύ rock και punk. Οι συνθέσεις είναι γρήγορες, έχουν σημεία που ξεσηκώνεσαι και ορισμένες στιγμές βγάζουν άλλοτε μια ρομαντική διάθεση και άλλοτε μια δόση humor . Οι στίχοι έντονα κοινωνικοί και πολιτικοί στο γνωστό ύφος που μας έχουν συνηθίσει οι SOAD. Ακούγοντάς τον περισσότερο, σίγουρα σε κερδίζει και δίνεις περισσότερη προσοχή στις συνθέσεις οι οποίες αρχικά φαίνονται επιφανειακές. Στην αναπόφευκτη σύγκριση με τον Serj πάντως, ο Daron χάνει (κυρίως λόγω φωνής). Ο δίσκος είναι πολύ καλός , ακούγεται ευχάριστα, αφήνοντας και μια μικρή πίκρα, καθώς απο τέτοιους καλλιτέχνες περιμένεις σίγουρα κάτι ακόμα καλύτερο, αίσθηση που θα σου αφήσει και το άκουσμα του Scars On Broadway.
Βαθμολογία: 8/10

3 comments:

mamanis said... Dec 20, 2008, 8:24:00 PM

Καλό το αλμπουμάκι!
Θα του βάλω ενα 7,5/10

Anonymous said... Jan 16, 2009, 6:18:00 PM

Φίλε, αν και έχεις κάνει μερικές πολύ καλές κριτικές σε άλλα άλμπουμ εδώ θα διαφωνήσω. Για καλλιτέχνες του επιπέδου του Daron δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς με τι κομμάτια έχει συνδέσει το όνομά του. Και παραδόξως χάνει αρκετά στη σύγκριση με τον Serj ενώ κανείς θα περίμενε μουσικά να υπερτερεί.
Βαθμολογία: 6 (λόγω πρότερου εντίμου βίου)

shin0bi said... Jan 20, 2009, 6:28:00 PM

Νίκο και γω έτσι νόμιζα στην αρχή,αλλά όσο το άκουγα γούσταρα παραπάνω. Είναι πολύ καλός ό δίσκος. Δυστυχώς όμως όπως λέει και ο φίλος μαμάνης απο πάνω θα τον βαρεθούμε γρήγορα.

Post a Comment