06 March 2009

Misuse - Misuse

Μετά απο μια αρκετά μεγάλη αναρρωτική άδεια μπιροποσίας επανέρχομαι ενεργά στο blog μας. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια είπα να το ρίξω στο instrumental. Οι Misuse είναι μια νέα ελληνική - ναι, καλά ακούσατε - μπάντα, που παίζει post-rock βαδίζοντας στα βήματα συγκροτημάτων όπως οι Pelican, Explosions In The Sky, Russian Circles και My Sleeping Karma. Αν και ο δίσκος τους έχει κυκλοφορήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, δεν τους είχα πάρει χαμπάρι μέχρι πριν κανα δίμηνο.
Η μουσική τους είναι πολύ καλή, με όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο post-rock ήχος. Οι συνθέσεις τους είναι πραγματικά "μεστές", γεμάτες κιθάρες,τύμπανα και συνοδεία βιολιών και πιάνου σε πολλά σημεία. Αρκετά τμήματα των συνθέσεων τους θυμίζουν και λίγο το tempo των Tool (ίσως πιο light). Ήχος ταξιδιάρικος, χαλαρωτικός με απαραίτητα ξεσπάσματα. Γενικά η παραγωγή είναι αξιοπρόσεκτα πολύ καλή. προσθέτοντας έναν ακόμα βαθμό ποιότητας. Μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια με εξίσου πολύ καλό αποτέλεσμα που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα απο ξένες παραγωγές άλλων συγκροτημάτων. Και φυσικά χαιρόμαστε όλοι εμείς που βλέπουμε ότι ευτυχώς ζουν ανάμεσά μας τετοιοι άνθρωποι και όχι μόνο τραγουδιάρες και χορευτές. Αξίζει να το ακούσετε και μακάρι να εμπνεύσουν και άλλες μπάντες να δημιουργηθεί μια ακόμα καλύτερη ελληνική μουσική σκηνή.

Βαθμολογία: 8/10

3 comments:

Lou said... Mar 6, 2009, 9:30:00 PM

αυτή η αρκετά μεγάλη αναρρωτική άδεια μπιροποσίας πρέπει να σε πείραξε, δεν εξηγείται αλλιώς...
Explosions in the sky(?) Pelican! (είχες λυσσάξει εκείνο το βράδυ!!!), 'post rock ήχοι'...τρίβω τα μάτια μου :-Ρ
(βρε, μήπως χάκεψε κανείς τη σελίδα?? :-Ρ)

Στο θέμα μας, οι Misuse είναι απο τις πραγματικά καλές, ελληνικές ποστ ροκ μπάντες, με ιδιαίτερες πινελιές στις συνθέσεις και σπουδαία σκηνική παρουσία. Την πρώτη φορά δε που τους είδα, άνοιγαν τους Silver Mt Zion και όλοι ρωτούσαν από που είναι αυτά τα τυπάκια που παίζουν τόσο σουπερ!

(Μαμάνη, η δεύτερη ήταν τότε που είχαμε αράξει σπίτι μου και προσπαθούσαμε με Λεώ να σε ψήσουμε να έρθεις μαζί μας Guru!!)

shin0bi said... Mar 13, 2009, 2:56:00 PM

Αγαπητή Lou πάντα άκουγα και τέτοια, αλλά εκείνο το βράδυ αν θυμάσαι περιμέναμε να δούμε τους High On Fire και τον Pike να λειώνει τις χορδές. Τι να πουν και οι Pelican ( οι οποίοι κατα τα άλλα ήταν καλοί).

Lou said... Mar 19, 2009, 10:45:00 PM

(έλα ντε... που να φανταστώ τι με περίμενε μετά τους Pelican)

Post a Comment