10 July 2009

Street Sweper Social Club - Self Titled Album

Ντεμπούτο για το νέο project του πολυπράγμονα Tom Morello. Εδώ συνεργάζεται με τον rapper Boots Riley των The Coup. Ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς τους πήραμε στο EP των NIN/JA με τους οποίους περιοδεύουν.
Κοινός παρανομαστής και των 2 ο πολιτικός ακτιβισμός και οι καυστικοί στίχοι. Ο Morello αναλαμβάνει πλήρως την παραγωγή, γράφει κιθάρα, μπάσο καi αφήνει τα φωνητικά στον Riley.
Από την πρώτη νότα είναι εμφανές ποιός κάνει κουμάντο, το ύφος της μπάντας είναι Rage Against The Machine σε πιο χαλαρούς και funky ρυθμούς. Ο Morello εδώ ομως δεν μπορώ να πώ ότι προσφέρει κάτι ή μας παρουσιάζει κάτι καινούριο. Μάλλον βαριότανε, έκανε 5 κλασικά samplάκια του κομμάτια και έφτιαξε τον δίσκο.
Στα φωνητικά ο Riley είναι κάτι παραπάνω από λίγος. Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Zack de La Rocha τον κάνει να φαντάζει σαν ένας χαβαλές φλώρος που χαζολογάει αφού κάπνισε μισό στρέμμα...Ούτε το νεύρο έχει, ούτε το ειδικό βάρος.Το rapping του δεν κολλάει καθόλου με τα riff του Morello, ο οποίος πρέπει να το είχε καταλάβει και κατέβασε κάπως το ρυθμό.,αλλά φευ... Πως να το κάνουμε, θέλει λαρύγγι και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα τόσο από τον de La Rocha όσο και από τον Cornell στις προηγούμενες δουλειές του Morello.
Να αναφερθούμε αναλυτικά στα κομμάτια δεν υπάρχει λόγος. Τα περισσότερα απλά αδιαφορα, λίγοι ωραίοι ρυθμοί στις κιθάρες, οι οποίες όμως μέσα στο γενικότερο πλαίσιο είτε χάνονται είτε ακούγονται βαρετές και κουράζουν. Όσο για τα ρεφραινάκια και την προσθήκη παιδικών χωρωδιών μόνο το γέλωτα προκαλούν και παραπέμπουν σε κακέκτυπα της εποχής των Rage τύπου Dog Eat Dog.
Συνολικά, η προσπάθεια των Street Sweeper Social Club είναι αποτυχημένη και προβλέπω ότι γρήγορα θα εγκαταλειφθεί αν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο. Δεν χάνετε και τίποτα να το ακούσετε, δείτε και το videaki του 100 Little Curses, αλλά γνωρίζοντας τον Morello, θα απογοητευείτε και θα αναπολείτε περασμένα μεγαλεία...

Βαθμολογία: 3.5/10

2 comments:

Unknown said... Jul 11, 2009, 1:37:00 PM

όντως μεγάλη μούφα το album...

Anonymous said... Jul 12, 2009, 11:44:00 PM

Έκτρωμα το album

Ωραίο το blog..

Post a Comment