05 August 2009

SNAIL - Blood

Οι Snail είναι μια μπάντα από το Seattle που ξεκίνησε σαν τρίο πίσω στις αρχές των 90’s. Αφού πρώτα κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο τους και ένα EP, στην συνέχεια διαλύσανε για προσωπικούς τους λόγους. Μετά από αρκετά χρόνια σιωπής επανασυνδέθηκαν προσθέτοντας και τέταρτο μέλος στην σύνθεσή τους (δεύτερο κιθαρίστα) και εν έτη 2009 κυκλοφόρησαν τον δεύτερό τους ολοκληρωμένο δίσκο με τον τίτλο"Blood" (κάτω από την στέγη της Meteor City).
Τα περισσότερα κομμάτια που απαρτίζουν το "Blood" ήταν ήδη γραμμένα από τα early 90’s (με αλλά λόγια μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ τους που δεν κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή). Ο ήχος της μπάντας είναι ένας συνδυασμός stoner rock με διάσπαρτα στοιχεία από doom, psychedelic και grunge (μιας και είναι από το Seattle φαίνεται λογικό να συμπεριλάβουν και κάποιες πιο grunge συνθέσεις). Παρόλο το ότι είναι, κατά κύριο λόγο, μια stoner μπάντα, δεν έχουν το βάρος που θα άρμοζε κανονικά. Ενώ τα περισσότερα riffs τους είναι stonerίλα, η παραγωγή κινείται σε ποιο grunge μοτίβα. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ενδιαφέρον. Θα σας έρθουν διάφορα στο μυαλό ακούγοντάς τους (Queens of the Stone Age, Dozer, Corrosion of Conformity, Black Sabbath, αλλά και Nirvana, Alice in Chains, Melvins, Meat Puppets, ακόμα και Velvet Underground), δίχως όμως να χάνουν το δικό τους ιδιαίτερο στιλ.
Το όνομα Snail σε παραπέμπει σε κάτι αργόσυρτο και όντως έτσι είναι. Αν και έχουν αρκετές groovy στιγμές, οι αργόσυρτες υπερτερούν. Τζαμάρουν αρκετά σε κάποια κομμάτια μεγαλύτερης διάρκειας δίχως να κουράζουν (ιδιαίτερα). Παρόλο το Stoner περιτύλιγμα, από μέσα αναδύεται μια ψυχεδέλεια και μια grunge διάθεση που σε ταξιδεύει πίσω στα παλιά, καλά 90’s.
Ελπίζω να ξανακούσουμε και πάλι στο μέλλον για αυτή την τόσο ιδιαίτερη μπάντα που πραγματικά άξιζε τον κόπο που επέστρεψε μετά από τόσα χρόνια για να κυκλοφορήσει αυτό το άλμπουμ, που διαφορετικά θα χανόταν για πάντα και δεν θα έφτανε ποτέ μέχρι τα αυτιά μας.

Βαθμολογία: 7,5/10

11 comments:

Anonymous said... Aug 5, 2009, 12:53:00 PM

ψηφιζω μαμανη γιατι γραφει ριβιου και οχι σελιδα στο ημερολογιο

arrostia said... Aug 5, 2009, 1:25:00 PM

Αγαπητό μου ημερολόγιο έχω πολλές μέρες να γράψω στο blog , έχω μπλέξει με τις διακοπές .... Έχει γράψει και πολύ καλό review o mamanis , θα του στείλω λουλούδια...

Anonymous said... Aug 5, 2009, 2:06:00 PM

προσοχη στις διακοπες,σε περιπτωση τσιμπίματος από σφιγγα ή μύγα -Ενέσιμο prezolon

Anonymous said... Aug 5, 2009, 11:19:00 PM

Black Sabbath

the devil is coming to get you.too late to pray the end is here.


oh no no please God help me..........

shin0bi said... Aug 6, 2009, 2:27:00 PM

Ωραίο δισκάκι, μου πρόλαβες το post μαμανιάν πάνω που θα έκανα 2 σερί... Τα ίδια θα έγραφα κι εγώ,οπότε κλάιν

Anonymous said... Aug 10, 2009, 11:29:00 AM

το αδικησες ρε μαμανιαν, βάλτου 9αρι, ειναι μπαντα που δεν την ξερει κανεις!


nu

mamanis said... Aug 10, 2009, 2:31:00 PM

Το ότι δεν τους ξέρεις εσύ δεν σημαίνει ότι δεν τους ξέρει κανείς. Αλλά και κανείς να μην τους ξέρει ευκαιρία να τους μάθει. Για αυτό υπάρχουν τα blogs και τα μουσικά sites. Και εγώ έτσι τους έμαθα.

Anonymous said... Aug 11, 2009, 12:21:00 PM

το μονο φορουμ που υπάρχει ειναι το soundholikz maman, το πιο ενημερωμενο, τα άλλα ειναι τιποτα, μεχρι και suno βρισκεις εδω.

nu

mamanis said... Aug 11, 2009, 7:52:00 PM

Nu, έχεις μπερδέψει την π@@τσα με την βούρτσα. Όπως το "forum" με το "blog".

Anonymous said... Aug 12, 2009, 3:03:00 PM

ανασκευάζω, σαν φορουμ ειναι οντως ενημερωμενο, σαν μπλογκ χανει!

nu

mamanis said... Aug 12, 2009, 3:27:00 PM

Επαναλαμβάνω: Άσε της παπαρολογίες.

Post a Comment