29 August 2009

Soulsavers - Broken

Οι Soulsavers επιστρέφουν με την τρίτη τους δισκογραφική μετά το προ διετίας άλμπουμ τους "It's Not How Far You Fall, It's the Way You Land". Και σε αυτό το άλμπουμ συμμετέχει στο μεγαλύτερο μέρος των κομματιών ο Mark Lanegan . Πέρα όμως από τον frontman των Screaming Trees ,ο οποίος και εδώ αποδίδει τα μέγιστα, συμμετέχουν και οι Bonnie "Prince" Billy (Will Oldham), Gibby Haynes (Butthole Surfers), Richard Hawley,Jason Pierce (Spiritualized) και ο πανταχού παρών τελευταία Mike Patton.
Το Βroken θεωρώ είναι και το καλύτερο άλμπουμ του ντουέτου των Soulsavers. Το άλμπουμ ξεκινάει με το ενδιαφέρον instumental θεματάκι "Seventh Proof" και συνεχίζει δυνατά με ψυχεδελικές κιθάρες και τα γνωστά υπέροχα βραχνά, βαθιά φωνητικά του Lanegan στο highlight "Death Bells". Ακολουθεί η πρώτη συνεύρεση δισκογραφικά ,του Mark Lanegan με Mike Patton στο Unbalanced Pieces . Ο Patton εδώ έχει αναλάβει τα δεύτερα φωνητικά σε ένα κομμάτι που ταλαντεύευται σε κάτι μεταξύ soul και blues . Στη συνέχεια περνάμε στο "Some Misunderstanding" το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι σε κάποιο από τα σόλο άλμπουμ του Lanegan και μελλοντικά σίγουρα σε κάποια best of συλλογή του , όπως και το πιο soul "All the way down" ,με τα χαρακτηριστικά γυναικεία φωνητικά στο background , θα έλεγε κανείς ότι είναι το νέο "Revival" του "Broken". Επόμενο highlight το "Rollin Sky" ένα ψυχεδελικό , στοιχειωμένο eletronica κομμάτι όπου συμμετέχει και η Red Ghost.

Επειδή όμως ,τα πολλά λόγια είναι φτώχια , το "Broken" είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που έχω ακούσει φέτος και ήδη μπαίνει στη λίστα μου με τα καλύτερα της χρονιάς!!

8.5/10

3 comments:

Soul Auctioneer said... Aug 30, 2009, 9:46:00 PM

Ειναι δισκάρα, τέλος.

mamanis said... Aug 31, 2009, 10:20:00 AM

Two Thumbs Up!

arrostia said... Aug 31, 2009, 7:06:00 PM

δισκάρα συγκινητικότατη .............

Post a Comment