08 October 2009

DIVINE HERESY - Bringer of Plagues

Όντας δηλωμένος οπαδός των Fear Factory, ήταν φυσικό επακόλουθο να ασχοληθώ με τα projects του γνωστού και μη εξαιρεταίου στο metal κοινό Dino Cazares. Ένα από αυτά, οι Divine Heresy, οι οποίοι πρωτοεμφανίστηκαν το 2007 με το αρκετά καλό "Bleed the Fifth".
Καινούργια δουλειά με μοναδική αλλαγή τραγουδιστή, λόγω προσωπικών διαφορών με τον Cazares, με τον Travis Neal να αναλαμβάνει το όφωνο.
Facebreaker για αρχή και το video δεν αφήνει κανένα περιθώριο για σχόλια. Τραγούδι χείμαρος που παρασέρνει ότι βρεί μπροστά του. Ευχάριστη έκπληξη ,για τα γούστα μου, ο συνδυασμός με τα καθαρά φωνητικά. Συνέχεια με The Battle of J.Casey στο ίδιο tempo. Επικό intro (Undivine Prophecies) και στα καπάκια τον Neal να ουρλιάζει το ομόνυμο τραγούδι του δίσκου. Συνεχής εναλλαγές του ρυθμού με τα brutal riff να κολλάνε άψογα με τα μελωδικά φωνητικά. Αν και το σκληρό couplet - μελωδικό ρεφρέν είναι σήμα κατατεθέν των Fear Factory, ομολογώ ότι δεν με χάλασε ιδιαίτερα ακούγωντας το Redefine. Anarchaos, metalcore αισθητική, με το ρεφρέν να σου κολλάει στο μυαλό. Το album συνεχίζει μέχρι το τέλος στην ίδια αισθητική με εξαίρεση τα "Darkness Embedded", "The End Begins" που κόβουν ταχύτητα και χαλαρώνουν τα αυτιά του ακροατή από την προηγούμενη "επίθεση". "Forever the Failure" το οποίο θα μπορούσε να έλειπε, γιατί δεν αξίζει σε αυτό το album τέτοιο μέτριο τελείωμα.
Συγχαρητήρια στον Cazares που κατάφερε μέσα από ένα project να βρεί άξιους συμπαίκτες και να μας γεμίσει με τα μελωδικά/brutal riffs που μόνο αυτός ξέρει. Και αν ο "χοντρούλης" ήταν αυτός που με έκανε να ασχοληθώ μαζί τους, ο Tim Yeung (ex. Hate Eternal,Vital Remains) είναι πιστεύω ο λόγος που στο album πηγάζει μια τρομερή ενέργεια. Η δίκαση του σε συνδυασμό με τα υπερηχητικά blastbeat τον αναδυκνύουν σε έναν από τους καλύτερους σύγχρονους παίκτες πίσω από τα τύμπανα.
Συνολικά μια δυνατή κυκλοφορία που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους οπαδούς της metal σκηνής.

Βαθμολογία: Πόρωση

2 comments:

mamanis said... Oct 8, 2009, 7:38:00 PM

Ο χοντρούλης και ο δίκασος όντως τα σπάνε. Αυτόν τον τραγουδιστή να μην είχαν μόνο…

Mr.Bin said... Oct 8, 2009, 9:27:00 PM

Πολύ το έχω χαρεί αυτό το album.Και ακόμα πιο πολύ χάρηκα για το review σου.
Μπράβο ρε Libero.

Post a Comment