07 October 2009

Nine Black Alps - Locked Out From The Inside

Πως είπατε grunge μπάντα στην Αγγλία εν έτη 2009;Και όμως ,οι Nine Black Alps ,μπάντα από το Manchester, αποτελούν μία από τις λίγες μπάντες ,ιδιαίτερα της Aγγλίας, της αναβίωσης αυτού του ιδιαίτερου μουσικού υβριδίου το οποίο έλαβε χώρα στο Seattle, στις αρχές των 90's. Το πρώτο άλμπουμ των Nine Black Alps με τίτλο "Everything Is" ,κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν εξαιρετικό , με εκρηκτικά riffs , την απαραίτητη τσαντίλα των Nirvana και τις indie γωνίες στον ήχο τους. Με το δεύτερο άλμπουμ τους Love/Hate να παίρνει μέτριες κριτικές , η μπάντα κυκλοφορεί αισίως το 3ο της άλμπουμ με τίτλο "Locked Out From The Inside". Με το single "Buy Nothing" να θυμίζει , παλιές καλές στιγμές ,περίμενα πως και πως αυτή την νέα τους κυκλοφορία.
Παρόλα αυτά ,το άλμπουμ δυστυχώς δεν ακολουθεί το δρόμο του "Buy Nothing" και αυτόν που χάραξε το "Everything Is" . O δίσκος ξεκινά με το αξιοπρεπές "Vampire In The Sun" ,από κει και πέρα όμως , στις υπόλοιπες συνθέσεις, λείπει η έμπνευση και τα έξυπνα indie γυρίσματα του ντεμπούτου τους. Ο δίσκος πνίγεται από ανούσια riffs και distortions , τα οποία πολύ γρήγορα θα κουράσουν τον ακροατή. Τα tracks όπου η μπάντα φλερτάρει με την ψυχεδέλεια,όπως το "Εvery Photograph Steals Your Soul" και "Silent Kills" απότυγχανουν να σε διεγείρουν εκτός από τα "Full Moon Summer" και "Βay Of Angels" τα οποία όμως και πάλι είναι πολύ μέτρια.
Τελικά βάζω ξανά το "Buy Nothing" και σκέφτομαι τρόπους για το πως θα προσλάβω τον τρομερό μπασίστα τους στην φανταστική grunge μπάντα μου.

3/10

4 comments:

Anonymous said... Oct 8, 2009, 12:03:00 AM

Μήπως, λέω μήπως θα είναι γαμάτο????Να σου πω σε λίγο.

Anonymous said... Oct 8, 2009, 12:26:00 AM

Τελικά η βαθμολογία σου είναι 3/10 και όχι 8/10 που νόμιζα εγώ.Κρίμα!!!Μόλις μου πυροβόλησες το γούστο.

Unknown said... Oct 8, 2009, 2:22:00 AM

??????

arrostia said... Oct 8, 2009, 11:03:00 AM

Αλλη μια σφαίρα από εμένα στον Mudhoneyman .Το τγία μου φαίνεται πολύ

Post a Comment