29 January 2010

EELS - End Times

Οι EELS είναι μια μπάντα από τα 90's που πάντα γούσταρα. Δεν έκοβα και φλέβα, απλά τους έκανα κέφι. Πριν λίγες μέρες λοιπόν κυκλοφόρησε το νέο τους CDάκι. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία τους από το 2003 και μετά. Οι EELS του 2010 είναι διαφορετικοί από αυτούς των 90's / early 00's. Είναι πιο απλοί και ο Everet έχει μετεξελιχθεί σε τραγουδοποιό. Τα 14 κομμάτια που απαρτίζουν το άλμπουμ κινούνται μέσα σε ένα εναλλακτικό Lo-Fi / Rock n Blues φάσμα. Ακουστικοί τις περισσότερες φορές, δίχως να νοιάζονται και πολύ για τα ηλεκτρικά watts. Μπορεί να μην κάνουν κάτι το φοβερό και τρομερό, μπορεί να παίζουν απλή μουσική δίχως να πρωτοτυπούν, παρ'όλα αυτά όμως δεν είναι καθόλου μα καθόλου άσχημοι.   Το "End Times" είναι ένα όμορφα νωχελικό lo-fi δισκάκι με μερικά up-tempo διαλείμματα. Αρκετές στιγμές του μου φέρνουν στο μυαλό το "One Foot in the Grave" του Beck (ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ του).  Η ανάλαφρη βραχνάδα του Everet, σε συνδυασμό με το song-writing (αν και οι στίχοι του δεν με πολυενδιαφέρουν - είναι τελείως προσωπικοί και έχουν να κάνουν με κάποιον χωρισμό του), σε αγγίζει και σε κάνει να αναπολείς στιγμές του παρελθόντος (ιδικά τα 90's), αφήνοντας μια γλυκιά μελαγχολία να αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Ιδανικό για βροχερά πρωινά, παρέα με ζεστό καφέ και τσιγάρο.

Βαθμολογία: 6,5/10

5 comments:

arrostia said... Jan 29, 2010, 2:59:00 PM

οι Eels όσο πάνε παίρνουν και την κάτω βόλτα...Χαίρομαι που η ανάρτηση σου δεν ήταν μέταλ εν αντιθέση με τον shinobi που από μέσα του θα κράζει.αχαχαχαχχαχαχα.Mamani κατά βάθος μέσα σου είσαι ένας από εμάς........

mamanis said... Jan 29, 2010, 3:05:00 PM

Χα χα χα χα...
Είσαι με μας ή με τους άλλους; Εμείς είμαστε οι άλλοι (για να ξέρεις).

arrostia said... Jan 29, 2010, 3:07:00 PM

αχαχαχαχαχχαχα είμαι μαζί σου mamani.Εσύ είσαι με εμάς κατα βάθος....με τα μοντέλα.....αχαχαχχααχχαχαχαχαχαχχαα

Soul Auctioneer said... Jan 29, 2010, 5:21:00 PM

Νομίζω το End Times ειναι καλύτερο απ' το El Hombre Lobo, πολύ διακριτικός δίσκος δίχως φανφάρες κλπ., μέσα στη μελαγχολία όπως πρέπει... ;)

Anonymous said... Jan 30, 2010, 11:18:00 AM

http://pbthal.blogspot.com/

μπειτε εδω να λιωσετε.....δε λεω αλλα.

zaknows.

Post a Comment