16 February 2010

Let The Night Roar - Let The Night Roar

Είναι σχεδόν κανόνας θα έλεγα, πως όταν ακούς κάτι και σου κάνει εντύπωση με την πρώτη νότα θα είναι και καλό… τουλάχιστον για τα δικά σου γούστα. Κάπως έτσι συνέβη και με τους Let The Night Roar. Με το πρώτο άκουσμα κέρδισαν την αμέριστη προσήλωση των ώτων μου. Στα μισά του δίσκου είχα ήδη παραγγείλει μπλουζάκι. Στο τέλος ξαναπάτησα play. Τι άλλο χρειάζεσαι δηλαδή για να πεις ότι μια μπάντα τα σπάει;
Η μπάντα προέρχεται από την Atlanta (aka Mastodon town) και αποτελείται από 4 μέλη. Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Jeff Juszkiewicz ήταν πρώην μέλος των Malevolent Creation και των Leviathan ( εμένα πάντως τα ονόματα αυτά δεν μου λένε τίποτα). Οι υπόλοιποι είναι οι Gregory Frank Knap - Guitar, Vocals , C.J. Ridings – Bass και Hunter Cook – Drums. Το ομώνυμο αυτό album είναι και το ντεμπούτο τους και έχει κυκλοφορήσει ήδη από το 2008. Μουσικά, είναι η μίξη stoner, doom και sludge με αναλογίες 15% -10%-75%. Όποιος ψάχνει για μια μπάντα με ήχο παρόμοιο με αυτόν των High On Fire, ή ακόμα και για τους διαδόχους τους, στο σημείο αυτό ολοκλήρωσε την αναζήτηση.
Με σημείο αναφοράς λοιπόν το «Death Is This Communion» και το εικόνισμα του Matt Pike στο χέρι έφτιαξαν αυτό το sludge αριστούργημα. Τα drums ξερά, λιτά, δίνουν τον ρυθμό για τα βρωμοriff που ακολουθούν. Το μπάσο απευθείας συνδεδεμένο στο χώμα για να νιώθεις κάθε νότα από τις σόλες των παπουτσιών σου. Οι κιθάρες μαλώνουν ποια θα παίζει το leading riff. Τα φωνητικά τραχιά, στο στυλ του Pike με λίγο παραπάνω μπάσο και κάπως πιο βρώμικα. 8 κομμάτια έχει στο σύνολο ο δίσκος, 35 λεπτά ο συνολικός χρόνος, εκ των οποίων τα 33,5 λεπτά πρέπει να είναι riff. Στον πετάν απλά στα μούτρα και σου λένε «πάρε να 'χεις». Απ' όπου κι αν το πιάσεις το album, στάζει βρωμιά και λάσπη. Τα headbanging και τα air guitar που θα πέσουν είναι φυσικά αυτονόητα και προκαλούνται ασυνείδητα.
Αν το «Death Is This Communion» είναι η βίβλος του sludge, αυτό είναι σίγουρα ένα από τα ευαγγέλια.

Βαθμολογία : …και εγένετω sludge

2 comments:

mamanis said... Feb 18, 2010, 10:36:00 AM

Έπος!!! \m/
Δεν το ήξερα ότι ο Juszkiewicz ήταν πρώην Malevolent Creation! Καλή φάση!!!
Τι να σου πει ρε Shino το όνομα Malevolent Creation; Αφού εσύ δεν ακούς τέτοια. Για να μαθαίνεις: είναι μια γαμηστερή Death Metal μπάντα και υπάρχει από το 91 (έχω και δύο αλμπουμάρες τους σε βινύλιο).

libero said... Feb 19, 2010, 4:33:00 PM

Μαμάνη το ντεμπούτο album τους "The Ten Commandments" θεωρείται κλασσικό στο είδος, ελπίζω να το έχεις.
Shino βάλε λίγη ακόμα ποσότητα doom, ωραίο δισκάκι.

Post a Comment