18 February 2010

MASSIVE ATTACK - Heligoland

Η πρόσφατη κυκλοφορία του μέτριου EP "Splitting the Atom", των Massive Attack, θόλωσε το τοπίο κάνοντάς το να φαντάζει όχι και ότι πιο ιδανικό για το αναμενόμενο νέο τους άλμπουμ. Το "Heligoland" βρίσκεται πλέον σε όλα τα δισκοπωλεία, με όλες της εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας να το έχουν πρωτοσέλιδο. Η γνώμη μου είναι ότι έγινε πολύ μεγάλος ντόρος για μια κυκλοφορία που στην τελική δεν είναι και κανένα αριστούργημα (τύπου "Mezzanine"). Παρόλα αυτά το "Heligoland" είναι καλύτερο του EP. Είναι αρκετά καλό θα έλεγα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ξέρω τι φταίει ακριβώς. Μάλλον το πρόβλημα πρέπει να βρίσκεται στην ποιότητα των συνθέσεων ως σύνολο. Κατά τα αλλά όλα πάνε μια χαρά. Σκοτεινοί, τριπάτοι, μελωδικοί και από συνεργασίες το κατά δύναμιν. Η παρέλαση των συμμετεχόντων στα φωνητικά ξεκινά με τους Tunde Adebimpe και Martina Topley-Bird, συνεχίζει με τον Horace Andy (κλασικά), για να κλείσει με τους Guy Garvey (Elbow), Hope Sandoval (Mazzy Star) και Damon Albarn (Blur / Gorillaz).
Αν και το άλμπουμ δεν εκπλήσσει, καταφέρνει να σταθεί όρθιο αφήνοντας ένα ακόμα δισκογραφικό "Massive Attack" στίγμα, λιγότερο έντονο αυτή τη φορά.

Βαθμολογία: 6,5/10

6 comments:

tiger said... Feb 18, 2010, 1:59:00 PM
This comment has been removed by the author.
Unknown said... Feb 18, 2010, 5:52:00 PM

Το χειρότερό τους άλμπουμ...Πάλι καλά που υπάρχουν τα Atlas Sound και Pray for Rain που σώζουν λίγο την κατάσταση

Dream Of An Opium Eater said... Feb 18, 2010, 8:39:00 PM

apo tin alli emena mou arese para poli

giati einai

skoteino
2step/dubstep(sto uk ginete hamos, k kirios sto Bristol)oso prepei
kai
oso den paei mizero.

...

Soul Auctioneer said... Feb 19, 2010, 8:45:00 PM

Παλεύεται αλλα μέχρι εκεί...

shin0bi said... Feb 23, 2010, 4:47:00 PM

Τι του λείπει, τι του λείπει;
Tricky του λείπει...
Δεν μπορούν χωρίς αυτόν , είναι φανερό. Εκνευριστικά μονότονο με ελάχιστες στιγμές εξαίρεσης

nikisot said... Mar 1, 2010, 11:41:00 AM

εμένα μου άρεσε.όχι ακριβώς αριστούργημα αλλά ωραίο. Το σώζει πάνω απο όλα το υπέρτατο βίντεο του paradise circus και τα πολύ καλά remixes του, με καλύτερο αυτό του gui boratto

Post a Comment