10 February 2010

VULTURUM - Vineta

Τελικά είναι "τρελοί" αυτοί οι Ιταλοί. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει πολύ μουσικά και συνεχίζουν να ανεβαίνουν ακάθεκτοι. Έχουμε λοιπόν ακόμα μια έκπληξη από Ιταλία και συγκεκριμένα από το Μιλάνο. Ονομάζονται Vulturum και ειδικεύονται στο Post Doom Sludge-core. Απαρτίζονται από τρία άτομα, εκ'των οποίων οι δύο είναι ντράμερ. Πίσω από τα φωνητικά και τα έγχορδα βρίσκεται ο Nicola Ferloni, ενώ πίσω από τα δύο ντραμς ο Alessio Leone και ο Luca "Yety" Battaglia. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Vineta" είναι ένα από αυτά τα άλμπουμ που άφησαν υπογείως το στίγμα τους μέσα στο 2009. Αν το είχα πάρει χαμπάρι νωρίτερα θα το είχα συμπεριλάβει σίγουρα στην λίστα μου με τα Top 20 της χρονιάς που μόλις μας πέρασε.
Το "Vineta" αποτελείται από 4 μοναδικά κομμάτια, τόσο εύγευστα, όσο και ένα καλό Ιταλικό menu. Ξεκινώντας με το ορεκτικό ("Mantide") - ένα Doom Sludge κομψοτέχνημα - σου ανοίγει τόσο πολύ η όρεξη που πέφτεις κυριολεκτικά με τα μούτρα στο πρώτο πιάτο (antipasto), που ακούει στο όνομα "Blckhlsfrys". Αυτό το "πιάτο" τα έχει όλα. Ξεκινάει με ένα Post gloomy πρώτο μισό, συνεχίζει με ένα Sludge-core δεύτερο, για να περάσει τέλος σε ένα Post φινάλε. Το δεύτερο πιάτο ονομάζεται "R.Y.E" και είναι το πιο ήρεμο κομμάτι του δίσκου. Post, σκοτεινό, μυστικιστικό, με αργές μελωδίες που θυμίζουν Neurosis, σε προετοιμάζει για το επιδόρπιο, το οποίο ενδέχεται να κάτσει λίγο βαρύ στο στομάχι. Το "We Own The Stars" είναι το πιο "metal-core" κομμάτι του δίσκου. Post / Sludge-core καταιγισμός που κλείνει δυνατά και σε κάνει να απορείς για αυτό που μόλις άκουσες. Ένα lemonchelo στα καπάκια είναι ότι πρέπει για τη χώνεψη (είπαμε, κάθεται λίγο βαρύ το τελευταίο).
Μετά από ένα τόσο γαμηστερό ντεμπούτο, το μόνο που σκέπτεσαι είναι το ποια θα είναι η επόμενή τους κίνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας απασχολήσουν ξανά στο μέλλον. Ήδη έχουν ανακοινώσει την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία (η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι μέσα προς το παρόν). Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τσεκάρει στο myspace τους. Έως την επόμενη φορά λοιπόν... και μιας και είμαι μεγάλος λάτρης της Ιταλικής κουζίνας, θα προσθέσω το συγκεκριμένο "menu" στο διαιτολόγιό μου, τιμώντας το δεόντως ανάλογα την περίσταση.

Βαθμολογία: 8,5/10

3 comments:

Dream Of An Opium Eater said... Feb 10, 2010, 3:58:00 PM

super album...

k void mamani kane kritiki

Dream Of An Opium Eater said... Feb 10, 2010, 4:00:00 PM

episis

ATOLAH-RELCS, einai san ufomammut

mamanis said... Feb 10, 2010, 7:45:00 PM

Οι VØID θα είναι οι επόμενοι Ιταλοί που θα παρουσιάσω.

Post a Comment