18 May 2010

Fatso Jetson - Archaic Volumes

Οι Fatso Jetson είναι μία αυθεντική stoner / desert rock μπάντα ,η οποία ιδρύθηκε στην περιοχή από όπου ξεκίνησε το είδος , που δεν είναι άλλη από την Palm Desert της Καλιφόρνιας . Ξεκίνησαν στα μέσα των 90's , το 1994 ,όταν τα δύο πρώην μέλη των desert - instrumental Yawning Man, Μario Lalli (φωνητικά ,κιθάρες) και Larry Lalli (μπάσο) , βρέθηκαν με τον drummer Tony Tornay , παίζοντας αρχικά σε μεξικάνικα εστιατόρια της περιοχής και σε μπιλιάρδα .Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει εώς τώρα έξι στούντιο άλμπουμ , συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και το νέο ,φετινό τους Αrchaic Volumes και έχουν προσθέσει και ένα νέο μέλος στην σύνθεσή τους , τον σαξοφωνίστα Vince Meghrouni. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο άλμπουμ τους το οποίο κυκλοφόρησε το 1997 με τίτλο "Power Of Three" για λογαριασμό της SST , συμμετείχε και ο Brant Bjork , μέλος των Kyuss και τον Fu Manchu.


Από το πρώτο κιόλας κομμάτι ,"Jet Black Boogie" , ακούς μία μπάντα η ενέργεια της οποίας έχει παραμείνει αναλλοίωτη στο χρόνο. Συνεχίζοντας την ακρόαση του άλμπουμ , είσαι σίγουρος ότι θα ακούσεις ένα πολύ καλό μεν άλμπουμ της συγκεκριμένης σκηνής , συνηθισμένο δε. Όμως οι Fatso Jetson επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Το νέο μέλος της μπάντας στο πρώτο μισό του άλμπουμ εώς το ομότιτλο κομμάτι , δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του , δεν έχει παίξει ούτε νότα για την ακρίβεια. Και ως δια μαγείας ,με το άκουσμα του "Golden Age Of Cell Block Slang" , όπου γίνεται χρήση του σαξοφώνου , νιώθεις ότι η μηχανή της μπάντας πήρε μπροστά για τα καλά , αφήνοντας πίσω τη σκόνη , άμμο , ενός εξαιρετικού κομματιού. Και πραγματικά στο δεύτερο μισό του άλμπουμ , η κατάσταση αλλάζει δραστικά για τους Fatso Jetson. Θαρρείς πως το σαξόφωνο τους έδωσε νέο αέρα , τους έδωσε χώρο για δημιουργικότητα και ευφυείς συνθέσεις , ξεφεύγοντας έτσι από τα στενά πλαίσια ενός κοινού desert rock άλμπουμ . Από το instrumental "Here Lies Boomer's Panic" , στο "Let Go" με τα σόλο του σαξοφώνου και μετά στο groovy "Back Road Toar" εώς τα δύο τελευταία κομμάτια που κλείνουν το άλμπουμ "Garbage Man" και "Monoxide Dreams" ο αέρας της μπάντας έχει αλλάξει για τα καλά και συ ακολουθείς έκθαμβος ,κινούμενος στους ρυθμούς της μουσικής τους.

Το δεύτερο άλμπουμ στις αποσκευές μου για τις διακοπές του φετινού καλοκαιρινού θα είναι το Archaic Volumes , μαζί με το Ιncantations Ingredients των Karma To Burn για ακρόαση στην καυτή άμμο ,δίπλα από τη θάλασσα.

8/10

2 comments:

mamanis said... May 27, 2010, 4:13:00 PM

Ωραίο δισκάκι!!!

mamanis said... May 30, 2010, 4:20:00 PM

Ωραίο δισκάκι είπα; Λάθος μου. Τρελη δισκάρα ήθελα να πω!

Post a Comment