23 July 2010

AUTOLUX-Transit Transit

Μου την είχε φυλαγμένη...…

Στηρίχτηκα με πολύ κόπο στα πόδια μου και έφτασα το μαχαίρι, έκοψα το σχοινί που μου μάτωνε τα χέρια.Με πόση δύναμη το έσφιξε;Τι φοβόταν;Μήπως είμαι καμιά υπεργκομενάρα και αποδράσω;
Άρχισα να ψάχνω το σπίτι, να βρω κλειδιά να βγω.Δεν τα χρειάστηκα, όλα τα παράθυρα είχαν πρόσβαση στον δρόμο, μόνο ένα κοπρόσκυλο μαρτύρησε πως πήδηξα έξω από αυτή την τρύπα.
Ο τύπος με έδεσε απλά για να με παρατηρήσει.Τέσσερα μερόνυχτα πέρασε(α) για να με κυττάζει.Τόσος ντόρος για το τίποτα.Δεν μιλούσε, στεκόταν απέναντι μου και κάπνιζε, πίνοντας συνεχώς…Κρασί, vodka, ότι ξεχασμένο υπήρχε μέσα σε αυτό το σκονισμένο μπάχαλο.Σε ένα κατεστραμμένο laptop έπαιζε μόνιμα αυτός ο δίσκος, των Autolux, στο repeat, λες και είχε δώσει υπόσχεση στον εαυτό του πως θέλει να τον εκφυλίσει με την παρουσία μου, να τον εξαγνίσει.Με έδενε όταν έφευγε γιατί δεν ήθελε να την κάνω, όσο ήταν εκεί ήμουν ελεύθερη, ήξερε πως δεν θα το έβαζα στα πόδια…Και να έλεγα πως αποκόμισα μια εμπειρία από όλο αυτό…να πεις..θα μπορούσε να ήταν εμπειρία ζωής, ταινία μικρού μήκους, παθιασμένο βίτσιο τέλος πάντων, αλλά δεν βρήκα νόημα στην τελετουργία.Καθόμασταν απέναντι και τρώγαμε και δεν βγάζαμε λέξη, δεν υπήρχε επαφή, μόνο κάποια στιγμή που με άγγιξε, ''καταλάθος'', ένιωσα να με διαπερνούν 2000 Volt, φρόντισα να το κρύψω, άλλωστε αυτός με έφερε εδώ, με το ζόρι, πρέπει να νιώθω οργή, να θέλω να φύγω, να ουρλιάξω ‘’βοήθεια’’…
Αντ' αυτού κυττούσα το πάτωμα.Αυτός με χάζευε, ένιωθα το βλέμμα του να εξαπλώνεται σε όλο μου το κορμί, εγώ όμως δεν τόλμησα να τον κυττάξω ούτε για μια στιγμή, που θα μπορούσε να με δει, από φόβο μήπως οι μελωδίες του transit transit παγιδευτούν σε μια δική του κίνηση.Κάθε φορά που ξεκινούσε ο δίσκος, με αυτό το ξεψυχισμένο κομμάτι εισαγωγής,'traaaansit traaaaansit', περίμενα πως και πως το τέλος, ήξερα σε πόση, ακριβώς, ώρα θα έρθει και αυτό.Τέσσερα τσιγάρα δικά του και ένα δικό μου, με διάλειμμα για να παρατηρήσω, δειλά, τα παπούτσια του.Τότε έσκαγε το ''The science of imaginary solutions'', άναβα ένα τσιγάρο και ξεκινούσα τα στοιχήματα με τον εαυτό μου.Θα τον κυττάξω, δεν θα τον κυττάξω, θα τον κυττάξω, δεν θα τον κυττάξω….Κρατιόμουν με νύχια και με δόντια για να μη δείξω το παραμικρό συναίσθημα για τον τύπο που με ''κρατούσε'' ''όμηρο''…(Πραγματικά δεν ξέρω ποια από τις δύο λέξεις πρέπει να μπει σε εισαγωγικά και έτσι αποφάσισα να βάλω και τις δύο).Τα βράδια με έβαζε να κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο με εκείνον, όχι στο ίδιο κρεββάτι, παραδίπλα.Εκείνος δεν κοιμότανε, με κυττούσε μέχρι να ξημερώσει.Χωρίς φώτα.Τα μάτια μου συνήθισαν το σκοτάδι και μπορούσα να διακρίνω τα δικά του, όχι πως ήταν δύσκολο, οι ματάρες διαγράφονται εύκολα…Τέσσερις μέρες σερί το πήγε ο ‘’αρρωστημένος’’ για να έχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεών μου και πάντα με το ίδιο soundtrack.Ο νέος δίσκος των Autolux.Μέτρησα και πόσες φορές ακούστηκε συνολικά….124 φορές σε 4 μέρες, αυτές που άκουσα, όσο κοιμόμουν δεν ξέρω, άλλες 20…σίγουρα..144 φορές, λοιπόν, σε 4 μέρες…Αναρωτιόμουν αν οι fans το θεωρούσαν το κάτι παραπάνω, μετά από τόσα χρόνια αναμονής.Εκείνος σίγουρα το θεωρούσε, ή ήθελε να το θεωρήσει, κάτι το ιδιαίτερο, σα να είχε χάσει την πίστη του και να προσπαθούσε να το συνδέσει με τον εγκλεισμό μου, επινοώντας αυτό το μεγαλειώδες ‘’έγκλημα’’, θα έπρεπε να έχει αυτό το μουσικό χαλάκι, ο τύπος μελετούσε…Σα να μου έδινε τα ερεθίσματα και να παρατηρούσε τις κόρες των ματιών μου για να κατανοήσει πως αντιλαμβάνομαι κάθε ήχο.Κάτω από αυτές τις συνθήκες ένιωθα το τυχερό πειραματόζωο, έτοιμη να να τα δώσω όλα για την επινοητική επιστήμη κάποιου.Χρέος, πως το λένε, το χρώσταγα.Εκείνος ένιωθα να εκστασιάζεται κάθε φορά που έμπαινε αυτό το ''Highchair'' που μου θύμιζε πιστή αντιγραφή των ''We Fell To Earth'', του πρεζοδίσκου που στοίχειωσε τον περυσινό μου Αύγουστο..Τότε, μόνο, ήθελα να φύγω από αυτό το σπίτι και κάθε φορά που προσπαθούσα να την κάνω εκείνος ήταν εκεί.Στην πρώτη νότα ανασηκωνόταν και παρατηρούσε τα χέρια μου, μήπως και χαλάρωσε το σχοινί και σταματούσα αναπάντεχα την έρευνά του, αν τύχαινε να θέλει να βγει έξω από το σπίτι, για τσιγάρα, για επιπλέον ποτά …μέχρι σήμερα. Είχε βάλει σαν όριο το τετραήμερο, αυτό υπέθεσα, μιας και σημείωνε συνεχώς σε χαρτάκια ώρες , λεπτά, κρυφοκύτταξα και ένα σχεδιάγραμμα που είχε κάνει, δεν καταλάβαινα τα γράμματά του, ήταν βιαστικά, δεν ήθελε η έρευνα να του κλέψει χρόνο από την παρατήρηση.   


Χτύπησε το ξυπνητήρι του και σηκώθηκε ακριβώς στην λήξη των τεσσάρων ημερών.

Είναι η πρώτη μέρα που άκουσα τη φωνή του.
''Φεύγω….''
''Το ξέρω'' , απάντησα…

Σηκώθηκε και πάτησε το play στο ''The science of imaginary solutions'', μου έριξε μια τελευταία ματιά που πρόδιδε ανακούφιση και έκλεισε την πόρτα με δύναμη….
Την συνέχεια την ξέρετε…

(τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι πραγματικές, θέλοντας….και πρέπει να τα πιστέψω όλα...)   


5,6/10

38 comments:

George said... Jul 23, 2010, 9:19:00 AM

παίζει να είναι οτι πιο γαμηστερό έχεις γράψει ως τώρα...

Anonymous said... Jul 23, 2010, 9:40:00 AM

Ούτε δια της μεθόδου πλύσεως του εγκεφάλου, θα αγαπούσα το Transit Transit. Μόνοι, με το ντεμπούτο τους, έθεσαν τον πήχυ ψηλά και ούτε καν τον πλησίασαν... Για μένα, η απογοήτευση της χρονιάς, μέχρι στιγμής! Και ξέρεις πόσο μου αρέσουν οι Autolux, πως τους θεωρούσα -και μάλλον εξακολουθώ να τους θεωρώ- τους πιο πετυχημένους βαλεντινοπροσανατολισμένους. Κάτι περίεργο συμβαίνει φέτος, παρατηρημένα, δίσκοι ,που περίμενα πώς και πώς, με απογοητεύουν-τευσαν.
Την ακούω την απογοήτευση να έρχεται και από τους Acrade Fire...

To φχαριστήθηκα το κείμενό σου.

T.T.

Soul Auctioneer said... Jul 23, 2010, 9:47:00 AM

Όντως παίζει να είναι το καλύτερο ρηβιού της arrostias!!!

Anonymous said... Jul 23, 2010, 10:28:00 AM

Θα ήθελα να σχολιάσω το δισκάκι, αλλά ανάμεσα στο εξώφυλλο και το σχόλιο παρεμβάλεται ένα αποσυντονιστικό κείμενο.
Γενικά ότι περιμένεις για πολύ καιρό και με υπερβολική προσμονή, συνήθως καταλήγει φάβα.
and that's a true story και ο κανόνας παρεπιπτόντως.

Soo Catwoman said... Jul 23, 2010, 2:07:00 PM

Τι να σου πω ρε φίλε, εγώ περίμενα 31 χρόνια να φάω φάβα, δοκίμασα το Σάββατο, που λες, και μ' άρεσε...

Anonymous said... Jul 23, 2010, 2:10:00 PM

Παίζει κανα βίντεο ??

Anonymous said... Jul 23, 2010, 2:14:00 PM

μετα την ανακουφιση η μονη συνεχεια μπορει να ειναι το κωλοχαρτο και το καζανακι

arrostia said... Jul 23, 2010, 2:35:00 PM

παίζει βίντεο από το τελευταίο

http://www.youtube.com/watch?v=xhRd1zDTQGQ

Anonymous said... Jul 23, 2010, 3:10:00 PM

κοιταω κρυφα στην πρωτη γωνια το ξερουν μου την εχουν στημενη μα λιγο πιο κει σαν στριβουν κι αυτοι κάποιοι με σταματαν...

Ειναι πολυ ομορφο να συνδεεις τραγούδια με προσωπα κι καταστασεις από το παρελθόν,ισως πιο ομορφο ακόμα και από τα ίδια τα τραγούδια. Αρα επέτρεψε μου να αμφισβητησω είτε το τραγούδι είτε τις καταστάσεις!!
Κι επειδη το μπλογκ ειναι μουσικό γράψε ρε Κάβα αρώστεια το σιντακι και φερτο να το λιωσουμε καθοδον για πορο:-)

nu

Soul Auctioneer said... Jul 24, 2010, 1:02:00 PM

Εδώ θα διαφωνήσω με τον Mudhoneyman. Δεν είναι κανόνας πως ότι περιμένεις με προσμονή είναι φάβα. Δεν νομίζω οτι υπάρχουν τέτοιου είδους κανόνες. Π.χ. πριν μερικά χρόνια κανόνας ήταν οτι οι καταλήγοντες σε μονό αριθμό ταινίες Star Trek ειναι μούφες (π.χ. Star Trek V). Αλλα μετά βγήκε η ταινία του Abrams (υπ' αριθμόν 11) και τα σπασε και μαζί και τον κανόνα... Επίσης τι τοσο κακό έχει η φάβα; Με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λεμονάκι γαμεί.

Ο δίσκος πάντως είναι μούφα.

Anonymous said... Jul 24, 2010, 7:33:00 PM

Νννναι.

Soul Auctioneer said... Jul 24, 2010, 9:50:00 PM

Μάλλον πρέπει να βγαίνω πιο συχνά απ' το σπίτι.. *sigh*

George said... Jul 25, 2010, 2:43:00 AM
This comment has been removed by the author.
Anonymous said... Jul 26, 2010, 11:31:00 AM

NA PATE GIA KANENA BANIO NA DROSISTITE! SFIKSAN OI ZESTES KAI EXETE TRELATHEI STI MALAKIA

Anonymous said... Jul 26, 2010, 8:04:00 PM

Μιλάω εκ πειρας?


nu

Anonymous said... Jul 27, 2010, 11:46:00 AM

MILAW EK PIPAS

nikisot said... Jul 28, 2010, 12:23:00 AM

baby to keimeno gamei apla sto eipa
Oso gia th fava. Santorinh hmoun efaga mia gamath fava sto panhgyri, malaka allo pragma. Ta panhgyria santorini den exoun xorous kai froufrou. Mono fava. Kapoios logos yparxei

Anonymous said... Jul 28, 2010, 1:11:00 AM

ohi kapios logos. kapios lakos 8a iparhi.

Anonymous said... Jul 28, 2010, 11:36:00 AM

E NAI KAPOIOS LOGOS YPARXEI POU MAS KYNHGAEI TO DNT! EXOUN DIKAIWMA PSIFOU KATI TETOIES XAZOGOMENES
Moodygirl ASE TH FAVA KAI PIASE KANA KSILAGGOURO

Anonymous said... Jul 28, 2010, 12:48:00 PM

χαχαχαχαχαχα μαλακα εισαι θεος

nikisot said... Jul 29, 2010, 10:28:00 PM

ok tis malakies oloi anwnyma tis lete e?

shin0bi said... Jul 29, 2010, 11:34:00 PM

Λίγη κριτική σκέψη αγαπητή moody. Φαίνονται οι σχολιαστές (ο νοών νοείτο)!
Δεν είμαστε δα και το πρωκτικό με τα 5 μύρια κλικ το δευτερόλεπτο...

nikisot said... Jul 29, 2010, 11:56:00 PM

Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν κάποιος έπιασε καν αυτό που είπα. Χαμένα kb writing. Το κείμενο μου άρεσε. Η συζήτηση περί φάβας με ξενέρωσε απίστευτα. Και το βρίσκω άκρως εκνευριστικό να μπαίνουν κάποιοι μαλάκες ανώνυμα να πετάνε τη μαλακία τους. Ξέρετε και ξέρω ποιοι είστε ε?

Anonymous said... Jul 30, 2010, 11:30:00 AM

OXI DEN KSEROUME POIOI EIMASTE. PES MAS SE PARAKALW

Moodygirl EISAI PRAGMATIKO ASTROPELEKI

nikisot said... Jul 31, 2010, 8:28:00 AM

esy anwnyme pou den kserw ti mplekesai sa thn tsoutsou?

Anonymous said... Jul 31, 2010, 12:00:00 PM

διαλογος-παρανοια...

Soul Auctioneer said... Aug 1, 2010, 2:24:00 AM

Διαπλοκή στα comments, έχω πάρει ποπκόρν και απολαμβάνω το κάψιμο! ^_^

Anonymous said... Aug 2, 2010, 10:34:00 AM

RE BAZOgirl THA APOFASISEIS TELIKA? ME KSEREIS H DE ME KSEREIS?

nikisot said... Aug 3, 2010, 4:24:00 PM

όμοιος, ομοίω αει πελάζει

Anonymous said... Aug 3, 2010, 5:08:00 PM

EISAI MIA GIDA POU VELAZEI

Anonymous said... Aug 3, 2010, 9:40:00 PM

αχαχαχαχαχαχαχαχα μεγας θεος ο ανωνυμος πατωμα απο την ομοιοκαταληξια του !!!!

nikisot said... Aug 4, 2010, 1:43:00 PM

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι

Anonymous said... Aug 4, 2010, 3:06:00 PM

MOUTIgirl KAPOIOS LOGOS THA YPARXEI POU SERFAREIS ANTI NA PAS GIA FAVA STA PANHGYRIA. THELEIS NA MOU TON PEIS?

Anonymous said... Aug 4, 2010, 3:44:00 PM

esi gia pion logo serfareis kai grafeis sinexia malakies? den pas kana banio na kselabikareis? kai eseis oi ipoloipoi agnoiste ton. afiste ton na ta leei monos tou. min tsibate kai tou dinete trofi.

Anonymous said... Aug 4, 2010, 5:18:00 PM

εσυ αμα δε γουσταρεις αγνοησε τον
εμεις τον γουσταρουμε

tiger said... Aug 4, 2010, 5:25:00 PM

http://bios.weddingbee.com/pics/41540/dont-feed-the-troll.jpg

Anonymous said... Aug 4, 2010, 6:42:00 PM

Don't feed the troll,unless it has humor.

Anonymous said... Aug 5, 2010, 10:02:00 AM

MHN TOUS AKOUS MOUTIGIRL. SE ZHLEVOUN POU KSEREIS TOSO KALA TIS ARXAIES PIPES

Post a Comment