07 September 2010

Ελληνικά φεστιβάλ - διοργανώσεις


Με αφορμή το χθεσινό 1ο ελληνικό φεστιβάλ που απαρτιζόταν αποκλειστικά από ελληνικά heavy metal συγκροτήματα, γράφω αυτό το άρθρο θέλοντας να εκφράσω κάποιες απόψεις μου.
Καταρχήν, να επικροτήσω τη συγκεκριμένη προσπάθεια ( και άλλες αντίστοιχες που μπορεί να έχουν γίνει ή θα γίνουν). Συμβάλλει στην προώθηση νέων συγκροτημάτων και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει κάποιος ελληνικά συγκροτήματα , που δυστυχώς λόγω καθεστώτος δεν χαίρουν της κατάλληλης προβολής και διαφήμισης, ασχέτως προτίμησης.
Επίσης, το εισιτηριάκι των 20 € είναι μια τιμή ιδιαίτερα καλή , αν λάβουμε υπόψη το πλήθος των μπαντών που παίζουν. Κάπου εδώ είναι και η πρώτη μου ένσταση.
12 μπάντες την ίδια μέρα, στην ίδια σκηνή θεωρώ ότι δεν χωράνε. Με το πρόγραμμα να ξεκινάει στις 18.30 όπως ήταν η ανακοίνωση, ακόμα κι αν οι πρώτες 10 μπάντες έπαιζαν μισή ώρα μαζί με την αλλαγή , οι 2 τελευταίοι θα βγουν κατά τις 11:30 στην καλύτερη, οπότε το πρόγραμμα θα τελείωνε στις 3 τα ξημερώματα. Άκρως κουραστικό νομίζω ακόμα και για τον πιο πωρωμένο…
Όπως και όλα τα φεστιβάλ που έχουν ανάλογο αριθμό συγκροτημάτων σε μια μέρα, είτε ξεκινάν από το μεσημέρι είτε έχουν 2 ή και 3 σκηνές. Βέβαια θα μου πεις, σιγά μην έχεις 3 σκηνές στην Ιερά Οδό. Καμία αντίρρηση. Ή βάλτε λιγότερους ή κάντε το διήμερο. Να ξεκινήσεις από νωρίς. Όσο και να γουστάρεις, να βαρέσεις μεροκάματο δεν γίνεται. Και δη Δευτέρα. Άτοπη μέρα Χάθηκε ρε παιδιά να το κάνετε μια άλλη μέρα; Κατανοώ ότι σίγουρα θα υπήρχαν διάφοροι λόγοι για να γίνει αυτό, αλλά αν θες να δεις τον headliner πρέπει να ρίξεις ξενύχτι.
Να διευκρινίσω ότι δεν πήγα στη συναυλία, ούτε ξέρω τι έγινε. Απλά παραθέτω κάποιες σκέψεις γιατί νομίζω ότι τέτοιες διοργανώσεις αξίζει να συνεχιστούν. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται η συμμετοχή και η υποστήριξη του κόσμου. Όταν όμως η ίδια η διοργάνωση το αποτρέπει, κάτι φταίει. Χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή και σχεδιασμός σε ανάλογα εγχειρήματα.
Με όλη την καλή διάθεση
Περιμένω τα σχόλιά σας

0 comments:

Post a Comment