02 November 2010

GRINDERMAN 2

Οι Grinderman, αυτά τα καλά παιδιά (Cave, Ellis, Casey, Sclavunos), ένωσαν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους και μας παρέδωσαν, με μεγάλη υπερηφάνεια, το δεύτερο (2) πόνημά τους. Τι να πεις για μουσικούς σαν τον Nick Cave, Warren Ellis και Jim Sclavunos; Η ιστορία τα λέει όλα από μόνη της και νιώθει πανέτοιμη να πάρει και τους Grinderman στην αγκαλιά της. Μετά από ένα ντεμπούτο έκπληξη, επιστρέφουν με ένα διαφορετικό άλμπουμ, το οποίο εξερευνά μια νέα αντίληψη της μουσικής πραγματικότητας του ντεμπούτου. Προσωπικά μου αρέσει λιγάκι περισσότερο. Όλα είναι εναρμονισμένα στην εντέλεια. Η θεϊκή φωνάρα και η fussy κιθάρα του Cave, σε συνδυασμό με τους πειραματισμούς του Ellis, την κομψότητα του Casey και τα παρανοϊκά σφυροκοπήματα του Sclavunos, ενορχηστρώνουν το ιδιοφυές song-writing με έναν περίεργα συναρπαστικό τρόπο. Κομμάτια σαν τα "Mickey Mouse And The Goodbye Man", "Worm Tamer", "Heathen Child", "When My Baby Comes", "Evil" και "Palaces Of Montezuma" δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ιδιοφυΐας τους.
Το άλμπουμ το λιώσαμε, άντε να τους δούμε τώρα και live. Αφού δεν καταφέραμε/προλάβαμε να δούμε live τους Birthday Party, ήρθε η ώρα να αποζημιωθούμε με ένα live από τους Grinderman. Cross your fingers!

Βαθμολογία: 8,5/10

8 comments:

arrostia said... Nov 2, 2010, 8:24:00 PM

έλα μωρή αρρωστίγκα!

mamanis said... Nov 2, 2010, 9:09:00 PM

αααουουουουουουουουού...

shin0bi said... Nov 3, 2010, 12:57:00 AM

Το περίμενα να βγει το δισκάκι. Για να δούμε...

Anonymous said... Nov 3, 2010, 2:50:00 AM

YEAY! Επιτελούς, κάποιος αναφέρεται σε σχετικό ριβιού (και μάλιστα δις) στον υπερσπουδαίο Σκλαβούνο !!! Αν δεν ήταν ο Σκλαβούνος, ο Cave δε θα έβγαζε το "Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus", οπότε και βγήκε από τον καλλιτεχνικό του "μεσαίωνα"! Kι εμένα μου άρεσε το 2 περισσότερο. Το When My Baby Comes είναι επικό!!
Acute

Soul Auctioneer said... Nov 3, 2010, 10:36:00 AM

Δισκάρα γαμηστερή... Εννοείται καλύτερο του πρώτου άλμπουμ..!

Anonymous said... Nov 3, 2010, 6:14:00 PM

Για πολλές μπάντες θα ήταν magnum opus για Nick Cave απλά ένας καλός δίσκος. Το πρωτο μου φάνηκε καλύτερο, πιο raw κ πιο power.

mamanis said... Nov 3, 2010, 9:24:00 PM

Σίγουρα το πρώτο ήταν πιο raw, αλλά το 2 νομίζω ότι είναι καλύτερο λόγο των συνθέσεων (αν και δεν έχει "No Pussy Blues").

Anonymous said... Nov 6, 2010, 5:40:00 AM

H ιστορια παει αλλου. Επιτελους ο Cave βρήκε ενα φορεα για να βγαλει τα αποθημενα του (και εχει πολλα). Καθαρο rock n roll... σεξυ, εγκληματικο, προστυχο.. μη το συγκρινετε με το 1... γενικως μη μπειτε ποτε στο τρυπακι να συγκρινετε τους δισκους του king ink μεταξυ τους... ειναι σα να προσπαθητε να εξηγήσετε στη γκομενα σας πως ηταν το γαμησι με την τυπισα με την οποια την κερατωσατε...
Ανονυμους

Post a Comment