17 October 2011

ROTOR, OMEGA MASSIF, BLACK SHAPE OF NEXUS live @AN Club 4/2/12


Δελτίο Τύπου


Η JUST SHOT YODA productions παρουσιάζει  το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 στο ΑΝ Club, ένα mini fest heavy τευτονικής πανδαισίας με εκπροσώπους από την αφρόκρεμα του σύγχρονου γερμανικού down tempo/ post metal/ doom/ stoner ήχου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με νέους δίσκους θα παρουσιαστούν στο Αθηναϊκό κοινό οι BLACK SHAPE OF NEXUS, OMEGA MASSIF και οι ROTOR.


Η βραδιά θα ανοίξει με τους πειραματικούς doom/ droners BLACK SHAPE OF NEXUS (B.SON). Η μπάντα που έχει εξαντλήσει τα όρια του αργού σφιχτοδεμένου ήχου θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων, κομμάτιq απο την επερχόμενη νέα της δουλειά αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό! Τα down tempo/ ambient περάσματα, τα ασήκωτα riff, το ηχητικό τοίχος που δημιουργούν οι χαμηλές συχνότητες και η χαρακτηριστική χρήση του λαρυγγοφώνου από τον δαιμονισμένο frontman Malte αποτελούν τη μαγική συνταγή του γερμανικού σεξτέτου.

Οι OMEGA MASSIF,  γνωστοί για τον βαρύ post metal ήχο τους έρχονται με ολοκαίνουργιο δίσκο στο οπλοστάσιο τους. Μετά τα Kalt και Geisterstadt , η νέα τους δουλειά  τιτλοφορούμενη Karpatia, η οποία ανακηρύχτηκε  ως άλμπουμ του μήνα στο Roadburn.com, βρίσκει το συγκρότημα πιο βαρύ από ποτέ. Πατώντας σταθερά αλλά με απόλυτη ευελιξία ανάμεσα  στο ύφος συγκροτημάτων όπως Pelican, Isis, δημιουργούν και διατηρούν ένα προσωπικό αναγνωρίσιμο ύφος και ήχο που τους καθιστά συνοδοιπόρους και όχι ακόλουθους του Ήχου. Το βαυαρικό κουαρτέτο μας αποδεικνύει περίτρανα πως μέσα στον post metal κορεσμό υπάρχουν μπάντες που δημιουργούν αβίαστα και εμπνευσμένα ταξιδιάρικα ηχοτόπια, σφαλιάρες στο πρόσωπο και γλυκό χάδι μαζί.

Τo event θα κλείσει με το βερολινέζικο power trio ROTOR! Οι τρεις βιρτουόζοι Γερμανοί μπορούν να χαρακτηριστούν άνετα ως βετεράνοι στο είδος τους καθώς διευρύνουν τα όρια του ψυχεδελικού heavy rock από το 1998. Ο ήχος τους, ένα fusion από καταιγιστικό instrumental stoner με αναφορές στο Kraut, Prog και Jazz ιδίωμα  βάζει τον ακροατή στο μάτι ενός ωστικού κυκλώνα και στην συνέχεια τον εναποθέτει  μαλακά στην αγκαλιά της μάνας γης . Δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός οτι η  δισκογραφική τους πορεία  φέρει τη σφραγίδα της Elektrohash records του κιθαρίστα των Colour Haze Stefan Koglek, με τους οποίους είναι αδερφό συγκρότημα. Καθιερωμένοι ως ένα από τα πιο καυτά ονόματα σε ανεξάρτητα φεστιβάλ του heavy ήχου όπως το Duna Jam και το Yellowstock, θα επαληθεύσουν  τη φήμη τους ως ένα από τα πιο πολυδιάστατα σχήματα της σκηνής.


ΠΟΥ :  AN CLUB , ΣΟΛΩΜΟΥ 13   ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ

ΠΟΤΕ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ : 22 €  ΤΑΜΕΙΟ/ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ( RHYTHM RECORDS, Εμμανουήλ Μπενάκη 74,Εξάρχεια)

Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων των 15 €  στο eventbride.com.

Οι ημερομηνίες προπώλησης θα ανακοινωθούν.

0 comments:

Post a Comment