10 July 2009

MADDER MORTEM - Eight Ways

Αν δεν τους ξέρετε από τις προηγούμενες δουλειές τους όπως π.χ. το πολύ καλό ''Desiderata'' του 2006, καλά θα κάνετε να αφιερώστε τον πολύτιμο ''μουσικό'' σας χρόνο για να τους μάθετε.
Καταρχήν η μπάντα από το 'Οσλο απευθύνεται σε ακροατές που δεν φορούν παρωπίδες, δεν έχουν κολλήματα και τα αυτιά τους είναι έτοιμα να ακόυσουν κάτι διαφορετικό.
Μετά τα πρώτα ακούσματα το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η φωνή της Agnete Kirkevaag η οποία μας προσφέρει ένα φωνητικό ρεσιτάλ, ακροβατώντας από Lisa Gerrard μέχρι και Diamanda Galas. Καλές οι μπάντες με γυναικεία φωνητικά όπως οι Epica/Lacuna Coil/After Forever/Within Temptation, αλλά εδώ έχουμε το κάτι παραπάνω. Την υπέρβαση από το πολύ καλό στο τέλειο. Στέκεται αντάξιο ενός ''Velvet Darkness They Fear'' ή ενός ''Nighttime Birds'' κατά την ταπεινή μου γνώμη.
12 κομμάτια με ογκώδεις/ακουστικές κιθάρες, με αλλαγές ρυθμών και μελωδιών που έχουν γραφτεί με πραγματικό συναίσθημα και όχι για μια εμπορική αρπαχτή.
Πανέμορφος δίσκος που ακρόαση με την ακρόαση γίνεται ακόμα καλύτερος με ένα πολύπλοκο παίξιμο που συγκρίνεται μόνο με μπάντες όπως οι Tool και οι Opeth.
Μια κορυφαία κυκλοφορία στον προοδευτικό metal ήχο.

Βαθμολογία: Diamonds Are Forever

4 comments:

Unknown said... Jul 11, 2009, 1:39:00 PM

Αποκάλυψη το δισκάκι!!Φοβερό!!

Anonymous said... Jul 12, 2009, 11:25:00 PM

εχω ηδη ξεχωρισει καποιες κομματαρες αλλα θελω και αλλες ακροασεις
το βιντεοκλιπακι για το armour ειναι πολυ ωραιο
γκρουπαρα

Soul Auctioneer said... Jul 13, 2009, 12:34:00 AM

Με ψήσατε να το τσεκάρω...

mamanis said... Jul 15, 2009, 5:47:00 PM

Μουσικά δεν παίζονται. Φοβεροί! Με χαλάνε όμως κάπως τα φωνητικά, για το λόγο ότι είναι πολύ πομπώδης και θεατρικά (μην πω και για τις τσιρίδες). Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι η τύπισσα δεν έχει καλή φωνή. Απλά δεν είμαι και πολύ fan τέτοιου είδους φωνητικών.

Post a Comment