13 July 2009

POISON THE WELL - The Tropic Rot

Κλείστε τα μάτια και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Γεμίστε τους πνεύμονές σας με την τροπική σαπίλα των POISON THE WELL. Βρίσκεται παντού και μυρίζει υπέροχα άσχημα. Ολοκαίνουργιος δίσκος λοιπόν και μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς και το λέω αυτό γιατί έκπληξη και μόνο έκπληξη ήταν το πρώτο πράγμα που ένιωσα ακούγοντάς τον. Μετά από τα εκπληκτικά "You Come Before You" και "Versions", επέστρεψαν με κάτι διαφορετικό. Η γνωστή επιθετικότητα δηλώνει για ακόμα μια φορά παρών αλλά οι πειραματισμοί τους ακούγονται πρωτόγνωροι σε σχέση με αυτούς που έχουν τολμήσει στο παρελθόν. Οι εναλλαγές των φωνητικών του Jeffrey Moreira σου κόβουν την ανάσα και οι brutal χροιές του προκαλούν παραλήρημα. Η επιθετικότητα και οι ατμοσφαιρικές μελωδίες (που θυμίζουν ακόμα και Cave In) σφιχταγκαλιάζονται εκκρίνοντας μεθυστικά, σάπια αρώματα. Προσωπικά πιστεύω πως κυκλοφόρησαν τον καλύτερό τους δίσκο και έναν από τους κορυφαίους της χρονιάς. Έχει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται για να γίνει κλασικός.
Γράφοντας αυτό το κείμενο αρχικά είχα αρχίσει να αναλύω και να παρουσιάζω ένα-ένα χωριστά τα κομμάτια του άλμπουμ. Στην πορεία όμως άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να μην το κάνω λόγω του ότι και αν έγραφα κατέληγα στο τέλος στην λέξη «κομματάρα». Άρα κρατώ μόνο αυτό (γλιτώνοντάς σας και από άσκοπο διάβασμα). Είναι και τα 11 κομματάρες. Ακατέργαστα διαμάντια που όλα μαζί συνθέτουν το "The Tropic Rot". Ένα Experimental / Post-Hardcore / Avant Garde-Metalcore αριστούργημα που παρόμοιό του έχω να ακούσω από την κυκλοφορία του "Ire Works" των Dillinger Escape Plan.
"…remember to breath"

Βαθμολογία: 9/10

9 comments:

mamanis said... Jul 13, 2009, 5:14:00 PM

Υ.Γ.: Μετά τις μαργαρίτες και τις λοιπές μυρωδιές των λουλουδιών της αρρώστιας ήρθε η ώρα να μυρίσετε και την τροπική σαπίλα των P.T.W.
\m/

shin0bi said... Jul 13, 2009, 6:50:00 PM

Ναι, αυτό περιμέναν όλοι...

Soul Auctioneer said... Jul 13, 2009, 7:23:00 PM

Γαμάτος δίσκος απο μια υπερ-γαμάτη μπάντα.

Αλήθεια τους είχε δει κανείς λάιβ; Παίξανε πρόσφατα Αθήνα 1αν δε με απατάει η μνήμη μου...

@mamanis: Άκουσε Black Pyramid να κατεβάσεις ασφάλειες με εναν απ τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς και οχι μόνο... Και κάντο ρηβιού να spread the word

mamanis said... Jul 13, 2009, 7:43:00 PM

Δεν είχα πάει γιατί ήμουν εκτός Αθήνας εκείνες τις μέρες. Κρίμα. Και όχι τίποτε άλλο, δεν πήγε και κανείς γνωστός να μάθω τι έγινε. Το είχα αναρτήσει και στο blog.
Όσο για τους Black Pyramid (αυτοί δεν είναι πρώην μέλη των Palace In Thunderland; ) κάτι έχω ακούσει (μόνο καλά λόγια). Έχω ακούσει και μερικά κομμάτια στο myspace τους (γαμάτα). Θα τον τσεκάρω τον δίσκο σίγουρα. Αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορεί από Meteorcity.

Soul Auctioneer said... Jul 13, 2009, 8:34:00 PM

Γουστάρω εγκυκλοπαιδικό κατεβατό OCD φάση (κι εγώ το ίδιο κάνω) :Ρ

Τα σπάνε ρε. Απ' τα καλύτερα πράγματα που εχω ακούσει φέτος. ;) Γκαραντή.

Anonymous said... Jul 13, 2009, 9:39:00 PM

Προσθέστε άλλη μία φωνή ενίσχυσης για τους Black Pyramid.Τα αγόρια θα το αγαπήσουν αυτό το album.

Unknown said... Jul 13, 2009, 11:30:00 PM

φοβεροί οι Black Pyramid , και η πλάκα είναι ότι τους άκουσα πριν διαβάσω τα σχόλια!!Μπαντάρα!! Το συγκεκριμένο δισκάκι θα ειναι στάνταρ my next listen!!

Anonymous said... Jul 14, 2009, 1:07:00 AM

Exasa kati? Gia tous Poison The Well einai to review.

Soul Auctioneer said... Jul 14, 2009, 2:59:00 AM

Εντάξει ξέφυγε η κουβέντα λόγω ενθουσιασμού... Γαμάει το δισκάκι PTW ;)

Post a Comment