08 September 2010

ARCADE FIRE - The Suburbs

Όποιος είναι από τον Καναδά και καταπιάνεται σοβαρά με την μουσική, είναι «καταδικασμένος» να γίνει μεγάλος και τρανός. Μέσα στην τεράστια λίστα με όλους αυτούς που τα κατάφεραν, βρίσκονται και οι Arcade Fire. Όταν πρωτοκυκλοφόρισε το ντεμπούτο τους "Funeral", δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ότι το όνομά τους θα καρφωνόταν στον τοίχο του hall of fame. Η νέα τους κυκλοφορία "The Suburbs" - ένας πανέμορφος δίσκος από μια δημιουργικότατη καναδική μπάντα - ήρθε για να παρατείνει την παραμονή τους εκεί, για πολύ καιρό ακόμα.
Το "The Suburbs" φτιάχτηκε από υλικά που προσδίδουν διαχρονικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία που καθιέρωσαν τον μοναδικό ήχο των Arcade Fire, βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην μια ώρα και κάτι του δίσκου. Aν και δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση με το αριστουργηματικό "Funeral", καταφέρνει να ενώσει την ατμόσφαιρα του πρώτου, με αυτήν του "Neon Bible", προσθέτοντας ταυτόχρονα μια φρέσκια και αναζωογονητική αύρα στις συνθέσεις. Αυτό μπορεί και να μην αρέσει σε κάποιους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν έχει καμία σημασία, για τον απλούστατο λόγο πως οι Arcade Fire είναι αντικειμενικά μεγάλοι μουσικοί - αποδεικνύοντάς το για ακόμα μια φορά με μεγάλη επιτυχία (το τελευταίο είναι υποκειμενικό). Κομμάτια σαν τα "The Suburbs", "Ready To Start", "Modern Man", "Empty Room", "City With No Children", "Half Light I & II", "Suburban War", "Month Of May" και "We Used To Wait" (τι κομματάρα), αποδεικνύουν περίτρανα το πόσο καλοί συνθέτες είναι οι Win και William Butler.
Η πανδαισία μελωδίας, ρυθμού, ηλεκτρισμού και ατμόσφαιρας, που επιδεικνύει το "The Suburbs", επιβεβαιώνει τις προσδοκίες που είχα για αυτό το άλμπουμ - και έφερε όλους αυτούς τους δήθεν «ειδικούς» στο σημείο να μιλάνε για το «νέο OK Computer» και για τους «νέους Radiohead». Δεν έχω καταλάβει πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα και πως το θέλουν να εννοηθεί, στην συγκεκριμένη περίπτωση  πάντως μια τέτοια σύγκριση είναι μέγα λάθος. Το "The Suburbs" είναι το "The Suburbs" και τίποτε άλλο και οι Arcade Fire είναι αυτοί που είναι, χαράζοντας μόνοι τους την δική τους πορεία.

Βαθμολογία: 8,5/10

3 comments:

Anonymous said... Sep 8, 2010, 11:26:00 PM

gamaei to group maman, tromera kaloi weeeeeeeeeeeeee uuuuuuuuuuuseeeeeeeeeeeeeee toooooooooooo waiiiiiiiiiiiiiiit

shin0bi said... Sep 13, 2010, 7:17:00 PM

Εγώ φταίω που είναι βαρετοί;;;
Don't worry honey, they ;re just canadians

Anonymous said... Sep 14, 2010, 2:13:00 AM

hype.

Post a Comment