17 September 2010

Stone Temple Pilots - Stone Temple Pilots

Καθότι πέρυσι οι επανενώσεις συγκροτημάτων έδωσαν και πήραν και μάλιστα με επιτυχία οι περισσότερες, λέει και ο Scott ευκαιρία είναι. Επανένωση λοιπόν των Stone Temple Pilots και κυκλοφορία δίσκου. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Weiland έχει καεί, γιαυτό δεν έκανε και κάτι αξιόλογο μετά την διάλυσή τους με αποκορύφωμα του ναδίρ του το περσινό προσωπικό του album (μουσική για παιδικό πάρτι στην καλύτερη).
Μουσικά λοιπόν οι STP παρέμειναν στο 1994. Και συνεχίζουν από κει. Καμία διάθεση για κάτι φρέσκο. Και αυτό είναι που κουράζει. Όταν έχεις χιλιοακούσει κάτι, το έχουν αναπαράγει άλλοι πόσοι και ξανάρχεσαι μετά από 10 χρόνια να το ξαναπαίξεις… μήπως σου τέλειωσαν τα φράγκα Scott και δεν έχεις να πληρώσεις τα ξίδια;
Το όλο σύνολο περιέχει κυρίως τυπικές βλαχο-hard rock συνθέσεις που ούτε συγκινούν, ούτε προδιαθέτουν να ξανακούσεις. Καλύτερο ίσως παράδειγμα το Hickory Dickonomy. Μαζί με αυτά και κάποια γλυκανάλατα college rock τραγουδάκια σαν το Cinnamon. Τουλάχιστον ο δίσκος δεν έχει σκαμπανεβάσματα . Μέτριος προς κακός από την αρχή ως το τέλος. Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι δεν πλησίασαν καν τις δισκάρες του παρελθόντος.
Το reunion μόνο πετυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μια μπαντα που χωρίς τον Weiland δεν μπορεί , και ο Weiland που απλά είναι πια καμένο χαρτί.

 
Βαθμολογία : Μάθαν ότι γαμιόμαστε , πλακώσανε και οι γύφτοι

Bonus quiz:
Στο παρακάτω video , κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συναυλίας τους, ο Scott Weiland χάνει το έδαφος κάτω απ΄ τα πόδια του. Παρόλα αυτά η φωνή του συνεχίζει και ακούγεται καμπάνα. Τί συνέβη;;;


  1. Ο Weiland τραγουδούσε playback και καρφώθηκε
  2. Ο Weiland, με τρομερή αυταπάρνηση και προκειμένου να μην χαλάσει τη μαγική στιγμή, σεβόμενος τον κόσμο, συνέχιζε να τραγουδάει την ώρα της πτώσης.
Εγώ είμαι σίγουρος για το δεύτερο…

1 comments:

Unknown said... Sep 18, 2010, 11:58:00 AM

Δεν ήταν και τόσο άσχημο . Αλλά νομίζω ότι απευθύνεται αποκλειστικά στους fans της μπάντας και σίγουρα δεν είναι κάτι που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες επανένωσης των STP .

Άσχετο , έχεις κανείς άλλος πρόβλημα στο να βλέπει τα σχόλια ; ή μόνο εγώ;

Post a Comment