19 May 2009

The Last Drive - Heavy Liquid

Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε στη φύση το πιο βαρύ υγρό του κόσμου.Ξεχάστε αργίλιο και υδράργυρο μας λένε Alex K, George, Chris και Τ.Η (Drs της χημείας στο πανεπιστήμιο της μουσικής και ευεργέτες του έθνους μας).Μετά από μία απίστευτη συνεδρία με τους προαναφερθέντες ακαδημαικούς, είχα και εγώ τη τιμή να αγγίξω και να αφουγκραστώ αυτό το αναικτήμητης αξίας υλικό.
Ο λόγος γίνεται για το νέο δίσκο των The Last Drive.ΑΧΧΧΧ...!!!!
Σταγόνες γεμάτες ρίγος, συγκίνιση και δέος καταπνίγουν το πληκτρολόγιο του καινούριου μου λάπιτο.
15 χρόνια μετά το Subliminal οι Last Drive δίνουν ξανά παρουσία με ένα δίσκο πιο σκονισμένο από ποτέ.Ήχος βγαλμένος από gun club ταινία με τον Alex K πραγματικά να φρενιάζει πάνω από το μπάσο του και τον Georgie να βαράει απίστευτες διπλοπενιές, ξεχασμένες πίσω στα 50's.Νομίζω ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε τους γκαραζοfreak ήχους των Last Drive, αν και η μυρουδιά απο deadmoonila σταθερά διαχείεται στο χώρο και στο χορό.
Ακούγοντας το Heavy Liquid για πρώτη φορά, θεώρησα ότι είναι λειψός αλλά....EUREKA!!!!! Rock n' roll, Blues και crawling lizards in the sun, τι άλλο χρειάζεται για ένα καυτό καλοκαίρι.?
Πατώντας το play το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά το πρώτο τραγούδι είναι να πατήσεις το reverse και μόλις τελειώσει πάλι να ξανακάνεις το ίδιο και ξανά μανά μέχρι η συγκέντρωση τεστοστερόνης να πέσει λίγο(υπάρχει κίνδυνος ελαφριού εγκεφαλικού).Η σύλληψη του A Glass Of Broken Dreams σίγουρα δεν έγινε σε αυτό τον κόσμο.Το πιο catchy riff και το πιο αρρωστημένο distorted μπάσο είναι εκεί για να μας το αποδείξουν.Σίγουρα θα γίνει το επίσιμο αγαπημένο πολλών fan της μπάντας.Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στους ονειρικούς στίχους και την από κοινού φωνητική εκτέλεση Καλοφωλιά και Καρανικόλα.
Ακολουθεί το Magdalene, δεύτερο σε ομορφιά κομμάτι του δίσκου.Να πούμε ότι η αλληλουχία των δύο καλύτερων τραγουδιών στην αρχή του album λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς για να συνεχίσουν να ακούνε το δίσκο αφού σειρά πέρνει μια χαλαρή μπλουζιά, το Ηeadlong To The Edge, όπου τα πάντα είναι χαλαρά, φωνητικά, κιθάρες, drums, τα πάντα όλα στατικά αλλά γάματα ταξιδιάρικα.
Τελειόνοντας μπένει το Hang The Bone μία σύνθεση wild east.Ότι πρέπει για να καβαλάς την άμαξα σου, να χώνεσαι στην πρώτη πόλη που συναντάς μπροστά σου, να τους καθαρίζεις όλους και καπάκια να ξεκινάει το Μountains, κομμάτι που standar πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε γυρίσματα ανθρωποκυνηγητού.Εδώ τα slide του Καρανικόλα πέρνουν και δίνουν.
Νext song please....Get Off My World.No comments (υπ'όψιν δεν ενδείκνεται για καταραμένους και φουρτουνιασμένους χαρακτήρες).Καλή φάση τα παλαμάκια στο τέλος του τραγουδιού.
Έβδομο κομμάτι και τρίτο καλύτερο του δίσκου είναι το Pantherman και τώρα πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί δεν υπήρξε ένας πανθηράνθρωπος στα κομικ??!!Να τσακίζει Spiderman, Superman και Poulman(υπερήρωας δεν είναι και αυτός?).
So we go on, go on, go on με το Hole In The Wall μία γκαραζομπλουζίλα με τον Καρανικόλα στα φωνητικά και τον Chris να κολοκοπανάει τις μπακγέτες του μεταξύ τους στην εισαγωγή.
Έπεται το Maureen, εδώ μιλάμε για Gallacher καταστάσεις.Κιθαριστικό ροκάκι αλλά με την τσοπανίλα του Αlex K να το συμμορφώνει σε αγριάδα.
Άντε και τελειώνουμεεε!!!
Νο 10-Goldfish και Νο 11-Jack Of The Highway.Πωπωπω κάηκα!!! Μπράβο ρε Last Drive, super κομμάτια.Δεν την παλεύω να γράψω κάτι άλλο γι'αυτά.
Ταρατατζούμ Ταρατατζούμ . Τέλος το Alabama Blues(J.B.Lenoir) είναι και η διασκευή του δίσκου.Φυσαρμόνικες και όλα τα συναφή χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση του.Εντάξει μπορώ να πω ότι άμα ζούσε ο Lenoir θα κατουριόταν από τη χαρά του και θα αγόραζε και τη δισκάρα.
Είπαμε γενικά ο δίσκος κινείται σε πιο Blues, Rock n' Roll και Folk επίπεδα.Δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Last Drive, στην δικιά τους δισκογραφική εταιρεία( Ηappy Crasher με σήμα κατατεθέν τον Happy Crasher)
Sorry για την φλυαρία αλλά ξεκινόντας να γράφω, από τη καβ.. μου παραλίγο να βγάλω τα μάτια μου.Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για εμενα!

Special thanx: arrostia για την ευγενή-καμμένη χορηγία της.


Βαθμολογία........7,9++++/10

4 comments:

arrostia said... May 19, 2009, 3:55:00 PM

τόσο γράψιμο ρε Mudhoneyman , τα λέγαμε και χθες , μια χαρά είναι οι Last , OK στην ΠΟΡΟΥΚΛΑ της παράδοσης αλλά το δισκάκι πέρα από 2-3 (maximum) τρελλαμένα κομμάτια είναι μέτριο, προσωπική μου άποψη.

Anonymous said... May 30, 2009, 3:00:00 PM

agorasa kai egw to cd gia na to exw sthn sylogi mou!!!
magkes kamia sxesei me twn tosos doro pou ginete!!!!
katarxin ektos apo 3 tracks to ipolipo einai ypnos!!!
apogoitefsi megali tha elega!!!

||l IIl ll || IIlI l || said... Oct 3, 2009, 6:58:00 PM

Διαφωνώ αρκετά ως προς την αξία του... Εντάξει, αν έχεις στο μυαλό σου εποχές underwolrd shakedown, ξέχασέ το. Αλλά μετά από πάαααρα πολλές ακροάσεις, το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι ο δίσκος είναι η απολύτα φυσική εξέλιξη των drive. Όλα τα κομμάτια έχουν το δικό τους twist, είναι καλοδουλεμένα (κι από παραγωγή, κι από ενορχήστρωση - π.χ. moog πινελιές στο magdalene) και στην τελική κάνουν αυτό που είναι να κάνουν: σε πορώνουν. Προσωπικά, είμαι ok που υπάρχουν και "τέτοια" συγκροτήματα σαν τους last drive ή τους dread astaire. Και μακάρι να βγάζουν κι άλλους "τέτοιους" δισκους.

Thanasis V. said... Jan 12, 2010, 3:40:00 AM

Τι να πω και εγω ο ταπεινος για αυτη την μπαντα που μετα απο τοσα χρονια βγαζουν cd και τι καταφερνουν....να μας τρελανουν τελιως μπηκε στο cd player και απο τοτε εμεινε εκει!!
Το καλυτερο album του 2009

Post a Comment