22 May 2009

TRUCKFIGHTERS - Mania

Δεν πρόκειται να ξεχάσω την πρώτη φορά που άκουσα το "Gravity X" των TRUCKFIGHTERS. Ένα απίστευτο ντεμπούτο που έχει αφήσει το στίγμα του στην σύγχρονη μουσική ιστορία. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτή η μπάντα έχει πολύ μέλλον μπροστά της και μέχρι τώρα δεν με έχουν διαψεύσει. Δεν θα ξεχάσω επίσης την έκπληξη που βίωσα όταν άκουσα τον δεύτερο δίσκο τους, "Phi". Ένας δίσκος που παρέκλινε από την πορεία του "Gravity X". Εδώ οι TRUCKFIGHTERS ξέφυγαν από το κλασικό Stoner μοντέλο. Οι πειραματισμοί τους και οι progressive πινελιές τους γέννησαν ένα άλλο Stoner. Ένα Stoner από «αλλού». Προσωπικά πιστεύω ότι το "Phi" ήταν ένας από τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφόρησε μέσα στο 2007.
Τώρα λοιπόν, εν έτη 2009, η φυσική εξέλιξη των δύο παραπάνω άλμπουμ είναι εδώ και λέγεται "MΑΝΙΑ". Το "Mania" είναι το ολοκαίνουργιο και πιο κατασταλαγμένο άλμπουμ των TRUCKFIGHTERS. Πιο κοντά στο ύφος του "Phi" αλλά πιο βατό αυτήν τη φορά. Νέος αέρας γενικότερα. Πιο καθαρός και φρέσκος. Μια εύστοχη μίξη Stoner και Progressive, πασπαλισμένη με μελωδίες διαφόρων τόνων, μερικές από τις οποίες σου φέρνουν στο μυαλό Q.O.T.S.A. (και όχι μόνο). Ο ήχος είναι «καλογυαλισμένος» και η παραγωγή πολύ καλή (λογικό, αφού ηχογραφήθηκε στα θρυλικά Bombshelter Studios στο Örebro της Σουηδίας).
Τα 8 κομμάτια που απαρτίζουν το "Mania" είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, με αποκορύφωμα τα "Last Curfew" (κλαίει ο κόσμος), "Monte Gargano" (τα σπάει), "The New High" (αμμοθύελλα), "Majestic" (ύμνος), "Loose" (κάτι «Σουηδίλες» κόλαση), "Blackness" (κλαίει ο κόσμος #2)…που να πω και για τις κιθαριές στο "Con Οf Man" (για πολλές μπίρες)!
Για ακόμα μία φορά οι TRUCKFIGHTERS δημιούργησαν ένα άλμπουμ που έχει δικό του χαρακτήρα και ταυτότητα (όπως ακριβώς και τα δύο προηγούμενα). Με το "Mania" αποδεικνύουν, για ακόμα μια φορά, ότι είναι άξια τέκνα της Σουηδίας. Από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της Σουηδικής Stoner Rock σκηνής (που τόσο γουστάρω).
Ανοίξτε λοιπόν μια μπίρα, ανεβάστε την ένταση και «ρουφήξτε» αυτήν την δισκάρα με μανία!
Skål !!!

Βαθμολογία: 8,5/10

12 comments:

arrostia said... May 22, 2009, 12:15:00 PM

Μαζί σου mamanian , έβαζα και 9 , δισκάρα , στην έρημο με ένα καφάσι μπύρες σου έκανα παρέα , ΑΝΕΤΑ

Anonymous said... May 22, 2009, 5:33:00 PM

SSSSSwraios mamani.Xronia polla kai sklhropyrhnika.

Soul Auctioneer said... May 22, 2009, 7:53:00 PM

Γαμάτος δίσκος! Ξεφτυλίζομαι με Loose & Blackness απίστευτα...

Anonymous said... May 23, 2009, 5:37:00 PM

ama klaine oi ki8ares....klaiei k o kosmos
eixa kairo na akousw ena toso kalo kainourgio stoner disko
M.

Anonymous said... May 23, 2009, 10:10:00 PM

kalo einai exontas akousei mono kapoia kommatia entelws tyxaia, gia akyrh mpanta poly kaloi

Anonymous said... May 23, 2009, 10:42:00 PM

Den prokeitai gia akyrh mpanta file anagnwsth.
Endexomenws na einai mazi me tous dozer apo tis koryfaies stoner mpantes pou ekproswpoun thn eurwph.Sigoura pantws efetos den exei vgei kati antistoixo kai opws leei kai to tragoudi,"MAJESTIC"!

Anonymous said... May 24, 2009, 11:18:00 AM

akyrh mpanta gia to evry koino,edw to koino einai ekzeidikeumeno kai apolyta eksoikeiwmeno akoma kai me ta pio akraia akousmata, gia kapoion san ki emena pou dn anhkw sthn kathgoria auth einai mia kalh ekplhksh an kai oi qotsa sto eidos tous einai akseperastoi

Unknown said... May 24, 2009, 3:12:00 PM

Δεν τους είχα ακουσει ποτέ!Ήξερα μόνο ότι έπαιζαν support στους Fu Manchu!Αυτή ήταν όμως η αφορμή να τους ακούσω!!Πάρα πολύ καλό το δισκάκι!!Thanx mamanis!

Anonymous said... May 29, 2009, 10:33:00 PM

Shinobi δεν κάνεις μια εισήγηση να κόψουν τα Greeklish τουλάχιστον τα εγγεγραμένα μέλη γιατί το θέαμα είναι για κλάματα και αδικεί την προσπάθειά σας;

mamanis said... May 30, 2009, 1:47:00 PM

Μin ksexname oti kapoioi anthropoi den exoun kan Elliniko pliktrologio. Den xriazetai na ginoume toso afstiroi (toulaxiston sta comments). Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να γραφτεί κάποιο άρθρο σε Greeklish alla sta comments den trexei kai tipota. Κlain!

shin0bi said... Jun 2, 2009, 2:05:00 PM

Μαμανιάν ,ως γνωστον δεν υπάρχουν ελληνικά πληκτρολόγια. Απλά προσθέτεις τη γλώσσα.Τώρα αν κάποιος το θεωρεί τόσο δύσκολο να πατήσει Shift+ALT ή δεν ξέρει ποιοι λατινικοί χαρακτήρες αντιστοιχούν στα ελληνικά, τι να κάνουμε;
Συμφωνώ πάντως, δεν υπάρχει λόγος να υποχρεώσεις κάποιον να γράφει σχόλια με συγκεκριμένο τρόπο.
Εσύ πάντως που έκανες μίξη το γάμησες...χαχαχαχαχαχαχαχχα

Anonymous said... Oct 10, 2009, 10:28:00 PM

gamisteros diskos

gamistero live


s+e

Post a Comment