29 January 2009

MASTODON - Divinations (single)

Σε λίγο καιρό περιμένουμε να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των MASTODON, “Crack the Skye”. Λίγο πριν την κυκλοφορία του έχουμε το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους. Ονομάζεται “Divinations” και είναι το πρώτο single που κυκλοφορεί μέσα από αυτό.
Το κομμάτι είναι φοβερό, παρόλο που είναι βατό (για αυτό και το διαλέξανε για πρώτο single λογικά) και από ότι φαίνεται κινείται στον ίδιο δρόμο που άνοιξε το “Blood Mountain” (χωρίς όμως να ξέρουμε σε τι ύφος κινούνται τα υπόλοιπα κομμάτια).
Με το πρώτο κιόλας άκουσμα σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο και είναι σίγουρο ότι θα «κλαίει» ο κόσμος μόλις βγει το άλμπουμ.
Μετά την κυκλοφορία αυτού του single η προσμονή έγινε μεγαλύτερη.
Άντε να βγει να ακούσουμε τα πάντα όλα,…τα πάντα όλα!!!
Τι να λέμε τώρα! Οι άνθρωποι είναι τιτανοτεράστιοι, τρισμέγιστοι, υπερωκεάνιοι, μεγαθήρια, το’να τ’άλλο ξερω εγω…

Βαθμολογια: κομματάρα



6 comments:

Lou said... Jan 29, 2009, 8:10:00 PM

Στο Crack the Skye η τσαρική Ρωσία και οι θεωρίες Stephen Hawking έχουν την πρωτοκαθεδρία. Η ιδέα πίσω από το άλμπουμ έχει (λέει) να κάνει με την ιστορία ενός παραπληγικού που κάνει αστρικό ταξίδι, βγαίνει από το σώμα του, μεταφέρεται στο διάστημα, πετάει σαν τον Ίκαρο κοντά στον ήλιο όπου και κόβεται ο ...ομφάλιος λώρος του με το ηλιακό πλέγμα (έχει κι άλλο, δεν τελείωσα!). Στη συνέχεια λοιπόν, τον ρουφάει μια μαύρη τρύπα που τον μεταφέρει σε ένα κόσμο πνευμάτων, τα οποία και προσπαθεί να πείσει πως είναι ζωντανός. Εκείνα αποφασίζουν να τον βοηθήσουν βάζοντας την ψυχή του στο σώμα Rasputin (δεν κάνω πλάκα - μη με κοιτάς έτσι!). Όταν αυτός δολοφονείται, η ψυχή του Rasputin ως σοφότερη οδηγεί την ψύχη του παραπληγικού παιδιού στους γονείς του που μέχρι εκείνη τη στιγμή το έχουν ξεγραμμένο. Το ταξίδι της επιστροφής συμπεριλαμβάνει ένα γρήγορο πέρασμα μέσα από το άπειρο του διαστήματος αλλά και τα χωράφια του ίδιου του Σατανά, μέχρι η ψυχή να γυρίσει επιτέλους στον παραπληγικό.

(Διαβάζεις ακόμα ε? Τώρα πες μου, ποιος είναι πιο καμένος? εσύ ή οι Mastodon?)

Και για να σοβαρευτούμε, στο Crack the Skye συμμετέχει για ακόμα μια φορά ο τεράστιος Scott Kelly στο ομότιτλο κομμάτι.

"It´s all real natural and it all kind of comes together. We like it. " δηλώνει ο θεός Brann Dailor και μας αποτελειώνει.

shin0bi said... Jan 30, 2009, 11:36:00 AM

Ρε Λου, γιατί δεν γράφεις όλα αυτά σε ένα κανονικό post πουλάκι μου?? Γενικότερο σχόλιο αυτό για σένα

Όσο για το κομμάτι, σίγουρα δημιουργεί προσδοκίες για ένα δίσκο που θα ακούμε για πολύ καιρό!!!

mamanis said... Jan 30, 2009, 3:19:00 PM

Αυτό της λέω και εγώ αλλά αυτή τον χαβά της.

Lou said... Jan 30, 2009, 6:53:00 PM

Αχάριστοι και οι 2!

Καταρχήν, είμαι υπέρ της διαλεκτικής. Δεύτερον, χρειάζομαι πάσα για να βάλω γκολ, μόνη μου αδυνατώ και βαριέμαι. Τρίτον, δεν το έχω φουλ με την τεχνολογία και θα τραβήξω ζόρι για να ανεβάσω εξώφυλλα, να κάνω bold κλτ. Άσε που αυτό θέλει χρόνο και θα μου καούν οι φακές!

Και τέλος πάντων, δώστε μου ρε αδέρφια λίγο χρόνο να εμπνευστώ! Όχου...... :-Ρ

Anonymous said... Feb 13, 2009, 10:23:00 AM

http://newsroom.mtv.com/2009/02/11/mastodon-help-us-crack-the-meaning-of-crack-the-skye/

τα ειχε πει η lou :)

tiger

ps: arrostia etoimasoy gia shmera

Anonymous said... Feb 27, 2009, 8:09:00 PM

ο δισκος ειναι γραμμενος τιγκα στους μπαφους αρχικα σε ακουστικη κιθαρα απο τον τυπο που εφαγε τα μπουνιδια απο τον τυπα των soad

περιμενω με ανυπομονησια.η θα ειναι δισκαρα η μπαλαφαρα.ιδωμεν γιατι τους θεωρω μεγαλη μπαντα αλλα ακομα δεν μου εχουν κανει το 'κλικ' (η το τακ οπως θα ελεγε η tiger χαχαχα δεν σε χαλασε !!!!)


ζακ.

Post a Comment