10 January 2009

Viking Skull - Doom, Gloom, Heartache & Whiskey

Και εκεί που λες, πέρασε η χρονιά και έναν καλό hard rock δίσκο δεν άκουσα, ανακαλύπτεις οτι οι Viking Skull είχαν βγάλει τον 4ο δίσκο τους, αλλά εσύ κοιμόσουν όρθιος.
Το lineup της μπάντας έχει αλλάξει, μόνο ο Roddy Stone παρέμεινε, πιστός στο δόγμα του τυπικού αγγλάρα, που πρέπει να πιει 1 μπουκάλι whiskey, μερικά pints και να καπνίσει και 3 πακέτα τσιγάρα πριν πιάσει το μικρόφωνο.
Ο δίσκος ξεκινάει δυναμικά με το Start A War, δίνοντάς μας το σύνθημα για το άνοιγμα της πρώτης μπίρας. Ακολούθως μπαίνουμε στο ψητό με το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και ο σβέρκος αρχίζει να καταπονείται. Η συνέχεια μιλάει απο μόνη της. In Hell, ανοίγει κι άλλη μπίρα, οι πρώτες "σουηδίλες" ηχούν στ'αυτιά μας και ο σεβόμενος την παράδοση άγγλος παίζει sabbathικά riffaκια, θυμίζοντας σε όλους το λόγο που υπάρχει η μουσική που ακούμε σήμερα. Σειρά του Stone τώρα να ανοίξει μπίρα και να αποτήσει φόρο τιμής στους άλλους μεγάλους Άγγλους, τους Motorhead, με το Hair Of The Dog.
Η μπίρα ρέει άφθονη, καιρός για καθαρό stoner και Shot Down, πριν μπουν τα Double or Quits και In For The Kill να μας κάνουν αλλόφρωνες( όχι , δεν τραγουδάει ο Lemmy!!!). Ανοίχτε άλλη μια μπίρα, προτελευταίος σταθμός το 19 Swords, ένα απίθανο riff και συγκεντρωμένες όλες οι επιρροές των Viking Skull- μέχρι και Maiden στο Seventh Son Of A Seventh Son θυμίζουν στο τέλος.
Και πως αλλιώς θα μπορούσε να κλείσει την περιήγησή μας αυτή η μπάντα; Φυσικά σ' ένα saloon, ο τυπος με το στρογγυλό καπελάκι παίζει πιάνο, πίνουμε ότι βρούμε μπροστά μας, κι όπως μας τραγουδάει κι ο Roddy Stone :
"Drink 'till we shit our pants"
Βαθμολογία: 7/10

1 comments:

mamanis said... Jan 11, 2009, 3:38:00 AM

They're back...Yeahhhhh!!!!!!!!!!!
Για πολλές μπίρες!!!!
Δισκάρα!

Post a Comment