01 September 2009

THE XX-The XX

Πως είναι άραγε η αίσθηση να φιλάς κάποιον ώρες ολόκληρες? Ίσως μπορώ να φανταστώ , τα πράγματα που μας αρέσουν πάρα πολύ θα θέλαμε να διαρκούν ώρες ατελείωτες , να διαρκούν μέρες , να διαρκούν για πάντα . Μετά σκέφτομαι πως να είναι άραγε η αίσθηση να τα κάνεις όλα όσα σου αρέσουν και σε slow motion . Αυτό σίγουρα θα έδινε μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτά που θα ήθελες να κάνεις για ώρες ατελείωτες . Αυτή είναι η αίσθηση του ΧΧ . Η παρανοικά αργόστροφη μελωδία του δίσκου ποτίζει τα τύμπανα ευχάριστα ρίχνοντας σε λήθαργο τις αισθήσεις . Κύττα να δεις τα πιτσιρίκια απο την Αγγλία τι μου κάνανε απόψε . Νομίζω το παράδειγμα με το φιλί είναι αρκετά εύστοχο . Με το πρώτο άκουσμα θα έλεγα προκαλεί λίγα χασμουρητά , ίσως και κάποιος να το χαρακτηρίσει βαρετό , σε δεύτερο άκουσμα όμως προκαλεί ενδιαφέρον και αν το 'γνωρίσεις' καλά σε βάζει σε λούπα . Τρελλή λούπα . Αίσθανεσαι τον αέρα , πολύ απλά , απαλά , όλα είναι τόσο easy σε αυτό το δισκάκι που απλά περνάνε δίπλα σου και τα παρατηρείς τόσο αργά . Σα να περιγράφω ναρκωτικά μου μοιάζει αλλά η φωνή της Romy Madley Croft είναι το ίδιο το ναρκωτικό . Βackground η μελωδία ακολουθεί τη φωνή της τόσο ταιριαστά που στο 'Islands' το τέταρτο κατά σειρά track πίστεψα και εγώ πως είμαι δική της.. 'I am yours now, so now I never have to leave/I’ve been found out, so I’ll never explore' . Ακολουθούν μετά τα φωνητικά του Oliver Sim , και λέω ακολουθουν γιατί όντως είναι σα να την ακολουθούν . Ο ήχος τους είναι σαν παρθένα pop με ένα beat που επίσης ταιριάζει απόλυτα . Τελικά μήπως δεν είναι και τόσο απλή όσο φαίνεται η δουλειά τους ? Εμένα μου άρεσε αρκετά . Kαι το όνομα τους μου άρεσε και το όνομα του δίσκου μου άρεσε και το πολύ απλό εξώφυλλο με το Χ μου άρεσε . Και το 'Basic Space' με έκανε να νιώσω κοριτσάκι και το 'Stars' με πήγε στα αστέρια . Και όχι με την καμμένη έννοια . Εντελώς φυσικά σα να γλύστρισε απλά μέσα μου το ΧΧ . Δε χρειάστηκε προσπάθεια και δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από ακουστικά . Κάτι μου συμβαίνει , ελπίζω να είναι σοβαρό . Ελπίζω να είναι 'Infinity' .... Βαζω να ακούσω το 'Islands' ξανά και ξανά και ξανά ....

7.8/10

9 comments:

Soul Auctioneer said... Sep 2, 2009, 12:31:00 AM

Προσωπικά νομίζω του άξιζε φούλ το 8,7 απο το δυσκοίλιο Pitchfork.

Κεγαμώ τους δίσκοι.

Soul Auctioneer said... Sep 2, 2009, 12:32:00 AM

Α επίσης arrostia περιμένουμε ρηβιού για το νέο Mew

arrostia said... Sep 2, 2009, 9:14:00 AM

φυσικά και θα ήταν το επόμενο μου ρηβιού , απλά το XX το καθυστερησε λίγο . Ίσως να το γράψω και σήμερα , θα δείξει.Συμφωνώ πως αξίζει φούλ το δισκάκι...με χαλάρωσε και με ξεπέρασε μπορώ να πω.

shin0bi said... Sep 2, 2009, 11:07:00 AM

Απλά βαρετό. Εύστοχο το όνομα , όπως και ο τίτλος του δίσκου. ΧΧ, δηλαδή τίποτα.
Απορώ γιατί μπήκαν στον κόπο να χωρίσουν το δίσκο σε κομμάτια και να δώσουν τίτλους. Ένα κομμάτι με τίτλο ΧΧ αρκούσε. Μάλλον για να πουν ότι κάναν και κάτι.
Τουλάχιστον δεν είναι γελοίοι. Κατα τ'αλλα αδιάφοροι. Ακόμα ένα παράδειγμα αλεξιπτωτιστών που τυχαία μπλέχτηκαν στα πόδια μας.
Σσσσσσσσσ........Μίλα πιο σιγά....Το παιδί κοιμήθηκε

weegem said... Sep 2, 2009, 12:55:00 PM

Some records are made for flirting & snogging!! Νωχελικοί ταξιδιάρικοι ήχοι!! Αγαπάμε ΧΧ!!!

mamanis said... Sep 2, 2009, 2:42:00 PM

Μουσική για post-emo 17χρονα κοριτσάκια.

tiger said... Sep 3, 2009, 8:46:00 AM

το χχ το βαρε8ηκα(οσο ακουσα), το ρηβιου οπως παντα πολυ καλο μικρο αρρωστακι,
εχω και απαντηση στην ερωτηση "Πως είναι άραγε η αίσθηση να φιλάς κάποιον ώρες ολόκληρες?"---> perfect drug

Raggedy Man said... Sep 3, 2009, 8:06:00 PM

Γι' αυτό το δίσκο λέω να μη γράψω... Τον κρατάω για πάρτη μου... Σούπερ απλά.

Μουσική για post-grunge 30χρονες αδερφάρες σαν και του λόγου μου...

arrostia said... Sep 3, 2009, 8:37:00 PM

indiefuck ώρες ώρες σε προσκυνώ

Post a Comment