08 April 2010

Brant Bjork – Gods & Goddesses

Ο Brant Bjork είναι σίγουρα ένας από τους πιο ενεργούς μουσικούς στο χώρο του rock. Με συμμετοχή στους μέγιστους Kyuss και στην καλή εποχή των Fu Manchu, ο τυπάκος με την αφάνα και το μουστάκι κάθε άλλο παρά χάθηκε, όπως συμβαίνει με πολλούς άλλους που αποφασίζουν να ακολουθήσουν solo καριέρα. Μάλλον το είχε βαρεθεί το ξερό stoner και τα τύμπανα. Τον έτρωγε η κιθάρα, η απλή cool rock μουσική και πάνω απ΄όλα η καλή διάθεση.
Έτσι σιγά σιγά και αθόρυβα ο Bjork έχει γίνει θρύλος. Προσωπικά τον θεωρώ τον Jimi Hendrix της εποχής μας ( μην παρεξηγηθώ, δεν κάνω σύγκριση, αλλά ένα παραλληλισμό στο μουσικό ύφος). Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει καθόλη τη διάρκεια της πορείας του, θα έχουν καταλάβει αυτό το πράγμα: Ο Bjork θέλει να είναι άνετος, να κάνει αυτό που του αρέσει, να παίζει απλά rock χωρίς να μπλέκεται με το όλο star system κτλ..Αυτό θα το έχει καταλάβει σίγουρα όποιος ήταν πέρσι στο ΑΝ.

Το Gods & Goddesses είναι ο 9ος προσωπικός του δίσκος (εξαιρούνται οι Che). Ακολουθώντας την συνεχή καλή πορεία και την εκθετικά αυξανόμενη πιότητα των πονημάτων του, αρχής γενομένης με το Saved By Magic, το album αυτό είναι εύκολα το καλύτερο από πλευράς παραγωγής και στέκεται επάξια δίπλα στο Punk Rock Guilt, το Jalamanta και το Somera Sol.
Χαλαρό rock, απαλές μελωδίες , γαμάτα ριφάκια γεμάτα από συνδυασμούς rock και stoner. Ευθύ, χωρίς πολύπλοκες συνθέσεις, περίτεχνα σόλο κτλ, σε μαγνητίζει από την πρώτη νότα και σου κολλάει τους στίχους και τα riff,τα οποία θα σιγοτραγουδάς για τον επόμενο καιρό. Αποκορύφωμα του δίσκου το υπέροχο Radio Mecca, ακολουθούμενο από τα Good Time Bonnie και Porto.
Ο Bjork αποδεικνύει ότι το απλό είναι πολλές φορές και το καλύτερο.
Με διάρκεια κάτι παραπάνω από 30 λεπτά , όσο ακριβώς πρέπει ώστε να μην σε κουράσει στο ελάχιστο και να σου αφήσει το υπέροχο αυτό συναίσθημα της πλήρους ικανοποίησης. Κι αν δεν το ακούσεις καπάκι , σίγουρα δεν θα αργήσεις πολύ να ξαναφεθείς στο μεγαλείο της απλότητάς του.

Βαθμολογία : Good Times

2 comments:

mamanis said... Apr 8, 2010, 5:22:00 PM

Μακράν ο καλύτερός του δίσκος και ένας από τους καλύτερους της χρονιάς!
All time classic!

Anonymous said... Jun 4, 2010, 1:11:00 AM

Για τον ΠΟΥΤΣΟ eisai shinobi

Post a Comment