18 February 2009

Burning Brides - Anhedonia


Παρακολουθώντας τους Burning Brides από το πρώτο τους εξαιρετικό LP The Fall Of The Plastic Empire” εώς το ,κατά τη γνώμη μου, αρκετά μέτριο , “Hang Love” του 2007 ήμουν αρκετά επιφυλακτικός σε αυτή την περσινή ανεξάρτητη κυκλοφορία τους με τον τίτλο “Anhedonia” . Τελικά όμως ,με το νέο τους αυτό πόνημα, οι Burning Brides με έβγαλαν ασπροπρόσωπο.
Ο ήχος των Burning Brides με το “The Fall Of The Plastic Empire” κινήθηκε περισσότερο σε κάτι μεταξύ garage grunge μουσική . Μετά το επίσης ικανοποιητικό “Leave No Ashes” , ο ήχος τους άλλαξε σε πιο hard rock με το δίσκο τους “Hang Love”. Στο “Anhedonia” όμως παρουσιάζουν ένα πιο post grunge πρόσωπο ή σκέτο grunge αν θέλετε ,με τα riffs να δίνουν και να παίρνουν.
Το album ξεκινά εντυπωσιακά με τα “Lovesick” και “Summer Leaves” , με την χαρακτηριστική στιβαρή μπασογραμμή της Melanie Coats και τα βαριά riffs του συζύγου της Dimitri να φλερτάρουν συχνά με κάτι από Alice In Chains . Οι στίχοι τους είναι αρκετά καταθλιπτικοί και εστιάζουν κυρίως στις σχέσεις ,με τα γνωστά άρρωστα φωνητικά του Dimitri. Tα άλμπουμ συνεχίζει ,χωρίς να ρίχνει καθόλου τις εντάσεις ,φτάνοντας στο “Comfortably Dumb” ,το πιο πιασάρικο κομμάτι του Anhedonia ,στο οποίο άνετα πατάς το “repeat” να το ακούσεις δέκα φορές ακομή!! To Heavy Rocks” θυμίζει αρκετά το riff του Cantrell στο “Junkhead” και φτάνουμε αισίως στο “Start Your Own Religion” το πιο rock n roll κομμάτι του δίσκου....”Start Your Own Religion, start your own disease…”. Το “So What” επίσης συγκαταλέγεται στα highlights και το άλμπουμ κυλάει ως το τέλος ,στο ίδιο ύφος , με το μάλλον αδιάφορο “Fire Escape” και τα αρκετά καλά “Flood Lights” και το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου ,κάτι το οποίο μπορεί να κουράσει τους μη μυημένους κυρίως.
Tελικά θα μπορούσε να υπάρξει grunge ,εν έτη 2009? Οι Burning Brides , ίσως σας διαψεύσουν....ευχάριστα!
Score: 7.5/10

0 comments:

Post a Comment