23 February 2009

TORCHE-Meanderthal

H προσπάθεια μου να αποφύγω να γράψω για δίσκο του 2008 αποδείχθηκε άκαρπη. Στην πραγματικότητα δεν προσπάθησα καν αφού πρόκειται για ένα σπάνιο δείγμα του sludge-stone ύφους. To όνομα αυτών TORCHE.
Aν και με μόλις δύο δίσκους στο ενεργητικό τους και χωρίς κιθαρίστα πλέον (Juan Montoya) , μπορώ να τους αναγνωρίσω σαν άξιους υποστηρικτές της σκηνής.Το stoner είναι ένας ήχος που δεν αλλάξει ποτέ αλλά είναι φρεσκαριστικό να ακούγονται νέες μπάντες να πειραματίζονται με κάτι αντίστοιχο.Torche λοιπόν και Meanderthal (και γαμώ τους τίτλους και γαμώ τα εξώφυλλα)
Ένας δίσκος με μελωδικά και ατμοσφαιρικά φωνητικά που αφήνουν χώρο στο μουσικό κομμάτι, drums με σταθερή βάση και κιθάρα με sludge-hard fuzz ήχο με πολλά heavy metal loops.
Προσπαθόντας καμιά φορά να μεταφέρεις σε εικόνα αυτό που ακούς, σου δημιουργείται το σκηνικό, του τραγουδιστή να λέει γλυκόλογα στο αυτί της ερωμένης του ενώ από πίσω του τόνοι πυρίτιδας εκρήγνονται και ντουζίνες τρένων εκτροχιάζονται. Σπάνιο στοιχείο που παρουσιάζει η μπάντα είναι το γεγονός ότι φαίνεται να γνωρίζουν που να κόψουν το κομμάτι προτού καταντήσει γραφικό, καθώς για τους Torche μιλάμε και όχι για τους Kyuss.
Όσο αφορά τα τραγούδια η τριάδα 4-5-6 (Healer-Across the shields-Sundown) είναι αρκετή για να μας κάνει να αγαπήσουμε αυτό το album.Σουξεδάκι για πολλούς θεωρείται και το υπ΄αριθμόν 2 κομμάτι Grenades.
Το Μeanderthal χάνει μερικούς πόντους από την ενίοτε ακαταλαβιστικολογία του τραγουδιστή Steve Brooks αλλά χαλάλι αφού και άλλοι τρανοί στο παρελθόν κατάφεραν πολλά με τον ίδιο τρόπο. Για τους fun των instrumental (ή instrumentsagainstmentallity όπως προτιμώ να τα αποκαλώ) κομματιών συμπαθητικό θα φανεί το Little Champion το οποίο ενδείκνυται και για ένα καλό μπαράζ headbunging, φυσικά για όσους αντέχουν τους πονοκεφάλους...!!!! Η τελευταία και ομόνυμη σύνθεση Μeanderthal (Νο.14) αποτελεί κομμάτι αίνιγμα του δίσκου και σου αφήνει ένα πικρό τελείωμα αλλά είπαμε όλη η γλυκάδα βρίσκεται μερικά λεπτά νωρίτερα.
Γενικά προσωπικά χαίρομαι να ακούω ''βαριές'' μπάντες να παρουσιάζουν ένα γεμάτο συναισθηματισμό πρόσωπο και με την αντίστοιχη ευκολία να γεμίζουν τη ψυχή μας με απόγνωση.
Save me Healer.......!!!!!!!
O δίσκος Meanderthal αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά λιθαράκια να πέσουν στην έρημο


Βαθμολογία....................:7,3/10

2 comments:

Lou said... Mar 19, 2009, 10:17:00 PM

καλός, αλλα παραπάνω punk απ'όσο θα ήθελα
....για να μην πω αντέχω

Anonymous said... Apr 6, 2009, 1:49:00 AM

na sou pw thn alitheia re lou.vale ta kommatia 4-5-6-4-5-6-4-5-6-4-5-6-4-5-6, pame kai kai mia volta sto live kai ekleise.ti eixame ,ti xasame einai auth h mpanta.

Post a Comment