16 February 2009

NICKEL EYE - The Time Of The Assassins

Όπως και άλλα μέλη των Strokes έτσι και ο μπασίστας τους Nikolai Fraiture αποφάσισε και αυτός με την σειρά του να κάνει ένα δικό του project. Το όνομα αυτού είναι Nickel Eye και το πρώτο τους άλμπουμ, που μόλις κυκλοφόρησε, ονομάζεται “The Time of the Assassins”.
Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουν κάτι από Strokes αλλά γενικώς δεν πέφτουν στην παγίδα να τους αναμασήσουν. Εκτός από το Garage και Indie ύφος τους, φλερτάρουν και με Αμερικάνικη Folk, Blues ακόμα και με Reggae Ska. Ο ήχος τους είναι ηλεκρο-ακουστικός και δεν fuzzάρουν παρά μόνο σε ένα κομμάτι (Dying Star).
Προσωπικά μου θύμισαν διάφορα (εκτός από Strokes) όταν τους άκουσα για πρώτη φορά. Λίγο Violent Femmes (πιο πολύ λόγω ήχου), λίγο Bob Dylan, λίγο Beck από το “One Foot in the Grave” και λίγο Leonard Cohen στο κομμάτι που κλείνει το άλμπουμ.
Εκτός από το μπάσο, την φυσαρμόνικα και κάποιες κιθάρες, ο Fraiture έχει αναλάβει εξολοκλήρου και τα φωνητικά. Σε γενικές γραμμές η φωνή του είναι αρκετά καλή αν και λίγο μονότονη. Σε κάποια κομμάτια εναρμονίζεται άψογα και σε κάποια άλλα όχι και τόσο.
Γενικώς το άλμπουμ είναι καλό. Έχει και καλές και μέτριες στιγμές . Το σίγουρο πάντως είναι ότι υπάρχουν αρκετά κομμάτια που σου κολλάνε στο μυαλό, τόσο ώστε να τα σιγοτραγουδάς που και που.
Highlights: You and Everyone Else / Back From Exile / Dying Star

Βαθμολογία: 6,5 / 10

0 comments:

Post a Comment