28 June 2009

FOALS-live report @ Rockwave festival 27/06/09


Θα αναρωτιέστε γιατί ο τίτλος έιναι Foals και όχι ας πούμε Rockwave festival day 1 ? Ο λόγος είναι το μηδενικό φεστιβάλ που είδα .Τα καλά νέα είναι πως μπήκα τσάμπα , αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να πατήσω το πόδι μου στο σχεδόν ανύπαρκτο φετινό rockwave . Ο κόσμος πρέπει να έσκασε για Gogol Bordello . Πουθενά αλλού δεν μπορώ να στηρίξω τον άπλετο hippiσμό που αντίκρισαν τα κουμποτρυπέ μου μάτια . Μήπως μεγάλωσα πολύ ? Ή μήπως σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας από την ανθρώπινη κακογουστιά ? Έφτασα στο terra vibe στις 7 .Οι gogol bordello είχαν ήδη ξεκινήσει να γυφτάρουν , δεν μπορώ να πιστέψω πραγματικά τι μπορεί να είναι αυτό που θα σε κάνει να συμπαθήσεις αυτή τη μπάντα , με αποτέλεσμα η σκηνή που θα ξεκινούσαν να παίζουν οι Foals να είναι σχεδόν άδεια!!! Με ανεσάρα κάτσαμε στο κάγκελο που έσκασε και ο γραφικότατος πλέον φεστιβαλικός φωτογράφος με το πούρο και τα 3 μέτρα φωτογραφικό φακό και βγαίνουν οι Foals με 20λεπτη καθυστέρηση . Δώσανε μια αίσθηση παίζω στο σπίτι μου στυλ , χωρίς παπούτσια τα drums , ο τραγουδιστής , Yannis Philippakis , νομίζω χάλαγε την εικόνα της μπάντας , ενώ η τελειότητα του τυπά , Jimmy Smith (τσέκαρε photo) , που έπαιζε κιθάρα μου δημιούργησε ανάμεικτα feelings . Μουσικά τα σπάσανε , είναι και η μόνη μπάντα που είδα ουσιαστικά . Παίξανε κομμάτια από το μοναδικό τους album 'Antidotes' και δύο καινούρια που αν είστε fan των Foals πιστέψτε με θα είναι καλύτερος δίσκος αυτός . Προσωπικά τα δύο καινούρια εκ των οποίων , αν δεν κάνω λάθος , το ένα τιτλοφορείται 'Safe' είναι τα σημεία που στο live μου άρεσαν περισσότερο . Ο mr Philippakis έκανε encore χτυπώντας με μανία το ταμπούρο αφήνοντας στην άκρη την κιθάρα του και παίζοντας το 'Two Steps, Twice' κατέβηκε κάτω στον κόσμο μπήκε ανάμεσα τους χτυπώντας τις μπακέτες και ξεσήκωσε κάπως το κοινό . Το live ολοκληρώθηκε με το δεύτερο καινούριο και πολύ αξιόλογο κομμάτι τους (αγνοώ τον τίτλο) .
Moby δεν γύρισα καν να κυττάξω τη σκηνή αλλά κατάλαβα πως ξέρει καλά το ελληνικό κοινό και οι Placebo παίξανε (στα 5-6 κομμάτια που κάθησα να ακούσω) για άτομα που είχαν ανάγκη να κοιμηθούν .
Θετικά της βραδυάς : Πολύ καλή παρέα , φθηνή μπύρα και μεγάλο μπουκαλάκι νερό.

(photo by moodygirl)

13 comments:

shin0bi said... Jun 28, 2009, 11:12:00 PM

Για το Rockwave γενικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά όχι για φέτος. Είναι η μόνη ίσως άρτια χρονιά με μπάντες για όλους. Δεν μπορείς να το θεωρείς ανύπαρκτο το φετινό.
Για ποιά τελειότητα μιλάς;; Αυτός φοβάται να πιάσει την κιθάρα μην χαλάσει το μανικιούρ!!!!

arrostia said... Jun 28, 2009, 11:15:00 PM

είσαι ο μόνος άνθπωπος που βγάζεις συμπέρασμα μέσα σε 3''.Και δεν μιλάω για την metal μέρα.

nikisot said... Jun 28, 2009, 11:47:00 PM

Οι gogol bordello είχαν ήδη ξεκινήσει να γυφτάρουν xaxaxaxaxxaxaxa
eliwsaaaaaa
και επίσης ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΠΟΥΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ.

Anonymous said... Jun 29, 2009, 12:14:00 AM

po po re pousti mou. ti einai afto to pragma me esas? akouste mousiki reeeeee. exete gamithei na krazete tous pantes kai ta panta. kathiste spiti sas re kai min ksanapate se kanena live (tsabe h oxi). po po zoria pou travaei o kosmos...

mamanis

Anonymous said... Jun 29, 2009, 12:34:00 AM

akou den girisa na koitakso. opa re. gia xalarose ligo.

Anonymous said... Jun 29, 2009, 1:05:00 AM

Sas dinoun tsaba gaidaro kai ton kitate sta dontia. Mipos telika oi giftoi eisaste eseis?

Anonymous said... Jun 29, 2009, 1:07:00 AM

pesta re file pesta, egw ntrepomai gia xari tous, ftou sas !!!

Soul Auctioneer said... Jun 29, 2009, 2:29:00 AM

Μισο λεπτάκι. Δηλαδή επειδή μπήκανε τσάμπα SONY και καλά γάμησαν οι... Placebo? Ήμαρτον.

Απάλευτο λάιναπ για kill all hippies φάση με πυρηνική.

Anonymous said... Jun 29, 2009, 11:55:00 AM

τι ειναι αυτο το πραμα με εσας ρε πουστη μου?συνεχώς κράζετε, έχετε γαμηθει να κράζετε.Τρελά ζόρια, μην πηγαινεται σε κανένα λάιβ (τζαμπέ η οχι), καθίστε σπίτι σας καλύτερα.Ακούστε μουσική ρεεεεεεε!!!

Anonymous said... Jun 29, 2009, 2:08:00 PM

άλλη φορά να πληρώνετε εισιτήριο για να περνάτε καλύτερα

shin0bi said... Jun 29, 2009, 2:26:00 PM

Πιο απλό ακόμα.
ΜΗΝ πηγαίνετε.

matsi said... Jun 29, 2009, 4:36:00 PM

Επειδή πήγε free πρέπει να πει και τα καλύτερα??? ΕΛΕΟΣ..

mamanis said... Jun 29, 2009, 7:34:00 PM

Τουλάχιστον θα μπορούσε να γυρίσει προς την σκηνή να ρίξει και μια ματιά στον Moby. Μια χαρά παιδί είναι. Χα χα…

Post a Comment