12 June 2009

Los Natas - Nuevo Orden De La Libertad

Λοιπόν, ας μιλήσουμε και λίγο για καμιά σοβαρή μουσική. Οι μέγιστοι Los Natas επιστρέφουν με νέο δίσκο και μόνο σκοπό να μας πάρουν το κεφάλι. Από το '94 και τα Delmar (ύμνος στο stoner), Corsario Negro και Ciudad de Brahman έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Οι 3 Αργεντίνοι αρνούμενοι πεισματικά να παραμείνουν κολλημένοι στα στερεότυπα του stoner έκτοτε το έριξαν στον πειραματισμό προσθέτοντας συνεχώς στοιχεία στη μουσική τους.Η κλασική downtuned κιθάρα φυσικά και υπάρχει για να σηκώνει άμμο, βαρύ μπάσο και κιθάρες με ασταμάτητα τύμπανα. Με αυτά και μ'αυτά είναι πλέον μια καταξιωμένη rock μπάντα και σίγουρα η κορυφαία στο είδος στην Λατινική Αμερική. Μάστορες στο jamming και με live που πραγματικά σε κολλάνε.
Las Campanadas και ξεκίνημα με απανωτά χτυπήματα στα ώτα μας. Ημιεπικό σε ήχο και στυλ Hawkwind το ομώνυμο Nuevo Orden De La Libertad. Έρχεται η συνέχεια με το Resistiendo el Dolor, σε αντίθεση με μένα που δεν μπορώ να αντισταθώ στην μουσική τους. Αρχίζω και παίρνω χαμπάρι τι κάνουν. Και από δω και πέρα ξεκινά το jamming. Καταιγιστικός ο Hombre de Metal. Ganar - Perder και η αντίθεση είναι πλέον εμφανής με τον Sergio από ήπιες rock μελωδίες να τα χώνει οργισμένα. Στο El Pastizal κλαίει ο κόσμος, προετοιμαζόμενος για τη μυθική μάχη στο David & Goliath. Bienvenidos μας λένε στη συνέχεια καλωσορίζοντάς μας στα ψυχεδελεικά σοκάκια του πενταγράμμου τους. 10.000 = οι ώρες που αξίζει να ακούσουμε το δίσκο. O Matt Pike των High On Fire μάλλον πρέπει να κρυφογελάει πίνοντας το Jack και ακούγοντας τα riffaκια των Natas. Κλείνουν με Dos Horses και πιανάκι για να αράξετε άνετα πλέον στον καναπέ, να ανοίξετε τη μπίρα και να αρχίσετε τις σκέψεις: "Τί άκουσα τώρα;; Μου άρεσε αυτό;Μα αυτό δεν είναι και τόσο stoner ρε φίλε" και άλλες τέτοιες βαθυστόχαστες ρητορικές ερωτήσεις.
Όχι φίλε μου, δεν είναι πια και τόσο stoner θα σου πω. Βάλτο όμως και ξανάκουσέ το. Δωσε βάση. Οι τύποι τα σπάνε, είναι μπροστά και συ κρατάς ενα ακατέργαστο διαμαντάκι στα χέρια σου.Πρόσεξε τις εναλλαγές από την μελωδία στο χώσιμο κατα τη διάρκεια των κομματιών. Κατάλαβες οτι εκέι που άκουγες κάτι σαν space rock ξαφνικά άρχισες το air guitar και χτύπαγες την κεφάλα σου σαν κουνενές;
Χώρια που θα μάθεις και λίγα ισπανικά.
Βαθμολογία: 9/10

1 comments:

Anonymous said... Jun 12, 2009, 5:07:00 PM

Egrapses!!!!

Post a Comment