03 February 2009

John Frusciante – The Empyrean

10ο άλμπουμ για το John Frusciante , γνωστό στους περισσότερους από εμάς από τη θητεία του ως κιθαρίστα και backing vocalist στους Red Hot Chili Peppers ,χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα διάφορα side-project στα οποία έχει συμμετάσχει (π.χ. Ataxia κ.α). Στο συγκεκριμένο δίσκο συμμετέχουν και οι Flea , Josh Klinghoffer και Johnny Marr(κιθαρίστας των The Smiths)

To The Empyrean” κινείται στο σύνηθες ύφος των προσωπικών δίσκων του Frusciante . Με μία διαφορά . Ότι εδώ το σύνολο των κομματιών του δίσκου είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει από αυτόν . Το άλμπουμ ανοίγει υποδειγματικά με το 9 λεπτο ορχηστικό , ψυχεδελικό Before The Beginning” με τα χαρακτηριστικά μπλουζ σόλο του Frusciante και συνεχίζει με τη διασκευή στο κομμάτι “Song To The Siren” του Tim Buckley . Τα καλύτερα όμως έρχονται . Πρώτα το “Unreachable” όπου ο Frusciante βγάζει τα εσώψυχά του και είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου και ακολουθoύν τα “God” και το στιχουργικά εσωστρεφές 8λεπτο“Dark/Light”. Επίσης αξιόλογες στιγμές του album το “Central” κατά τη γνώμη μου το δεύτερο καλύτερο track του άλμπουμ και τα “Enough Of Me” και “More Of Me” τα οποία ουσιαστικά αποτελούν απάντηση τους ενός στο άλλο.

Εν τέλει το “The Empyrean” είναι ένας αρκετά δυνατός δίσκος στο σύνολό του ,με μοναδικό μείον το στοιχείο της έκπληξης , καθώς ο ήχος του παραπέμπει σε παλιότερες δουλειές του John Frusciante.

7.5/10

3 comments:

Lou said... Feb 3, 2009, 10:27:00 PM

interesting indeed

shin0bi said... Feb 19, 2009, 4:18:00 PM

Ωραίο δισκάκι έβγαλε ο John!

Lou said... Apr 21, 2009, 6:40:00 PM

δισκάρα όχι δισκάκι! μου εφτιαξε την ημέρα. Έχει κάνει τρομερή δουλειά στην παραγωγή ο θεός!

Post a Comment