27 November 2009

Adolf Plays The Jazz - Dirty Waters

Οι Adolf Plays The Jazz είναι ένα καλά κρυμμένο όνομα , της ελληνικής progressive , experimental , shoegaze , σκηνής . Σε τούτο δε το άλμπουμ τους με τίτλο "Dirty Waters" , γίνονται αισθητές οι επιρροές τους , από ambient , post - metal ηχοχρώματα . Προσωπικά , ανέκαθεν , μου θύμιζαν κάτι από Jesu . Η μπάντα αρνείται να προωθήσει τη μουσική της μέσω κάποιου label και δίνει όλα τα άλμπουμ της δωρεάν από την προσωπική τους ιστοσελίδα.
Περιμένοντας να κυκλοφορήσει αυτό το νέο τους άλμπουμ , δεν περίμενα κάτι λιγότερο εκτελεστικά , ποιοτικά . Πάντα πίστευα , ότι η μπάντα μπορεί να ανταγωνιστεί άνετα μπάντες παρόμοιου είδους , ύφους , ακόμη και αυτές του εξωτερικού . Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγές της μπάντας αν και είναι "do it yourself" είναι εξαιρετικές!! Επίσης , το 2006 μία συλλογή παλαιότερων κομματιών τους με τίτλο "Another Slice?" μοιράστηκε δωρεάν στο live των Red Sparrows το ίδιο έτος. Ακόμη σήμα κατατεθέν των APTJ είναι η χρήση samples και διαλόγων από ταινίες.
Από το μίας ώρας και ενός τετάρτου Dirty Waters σίγουρα ξεχωρίζουν το ιδιόμορφο opening track και ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ και τα Blag Flags , Lush (κομματάρα!) , Ungdomshuset αν και όλο το άλμπουμ ρέει ευχάριστα. Αφιερώστε λίγο χρόνο από τη ζωή σας και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας ,να ανακαλύψει τους Adolf Plays The Jazz ,δεν έχετε τίποτα να χάσετε , κάθε άλλο!

8.5/10

Περιμένω απαραιτήτως τα σχόλιά σας

Adolf Plays The Jazz WebSite : http://adolfplaysthejazz.tripod.com/
Adolf Plays The Jazz Myspace : http://www.myspace.com/adolfplaysthejazzz

3 comments:

mamanis said... Nov 30, 2009, 11:20:00 PM

Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά. Μπράβο στα παιδιά.

oksikemia said... Jan 27, 2010, 1:40:00 PM

το καλύτερό τους νομίζω, εξαιρετικό!

Unknown said... Feb 6, 2010, 4:25:00 AM

ωραίο cd το κατέβασα και είναι εκπληκτικό
Αν θέλεις σε παρακαλώ πολύ τσέκαρε το μουσικό μου blog
http://mousikipoihsiapopsi.blogspot.com/

Post a Comment