29 November 2009

LAST DRIVE live @ KYTTARO (27&28 Nov)

Text & Photo by Philby>

Το βράδυ της 27ης Νοέμβρη η Αθήνα είχε ντυθεί στα γαλανόλευκα από το Ζάππειο μέχρι την πλατεία Κοτζιά. Στο δρόμο, τα γαλάζια έντομα τραγουδούσαν με κόρνες και ταμπούρλα, για την αναγέννηση της παράταξης τους.
Στον πιο κάτω μαχαλά, στη συμβολή Αχαρνών και Ηπείρου - εκεί που η Αθήνα θυμίζει τις γειτονιές του Gran Theft Auto – είχαν δώσει ραντεβού τρεις δεκαετίες fuzztone & slide. Γκαραζιάρικα γρατζουνίσματα που μέσα στο χρόνο κατάφεραν να γίνουν υστερία για μερικούς και σημείο αναφοράς για τους περισσότερους.



Οι Last Drive με τις συναυλίες στους στο Κύτταρο, επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος μετά από 25 περίπου χρόνια. Το Κύτταρο, με σβησμένες τις απαγορευτικές του πινακίδες, είχε φορέσει τα καλά του και οι Drive, με τρελά κέφια, ανέβηκαν στο σανίδι γύρω στις 11.30.
Για δυο περίπου ώρες μας ταξίδεψαν με συνέπεια στις τρεις δεκαετίες προσφοράς και δημιουργίας στον χώρο του ελληνικού Rock 'n Roll.
Από τα κλασικά και εικονογραφημένα The Devil May Care, Baby, it's Real, The Night of the Phantom, στους Κακούς Δρόμους του Blood Nirvana. Και από τα μεταλλαγμένα προϊόντα του Fuckhead Entropy στο μεθυσμένο ταξιδιάρικο Heavy Liquid.
Συγκλονιστική η διασκευή του Pale Blue Eyes των Velvets και η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να ξανάρθουμε στα ίσα μας μετά από αυτό. Ευτυχώς έγινε εγκεφαλική επανεκκίνηση στη διακοπή, και στο encore το Valley of Death ήταν ότι έπρεπε για τα munchies που μας προκάλεσε η μουσική ντόπα των Drive.
Αν το ελληνικό μουσικό κοινό θεωρείται από τα πιο εκπαιδευμένα στο χώρο του rock 'n roll, τότε θα πρέπει αναλόγως να εκτιμήσουμε και το μερίδιο ευθύνης που αντιστοιχεί στους Last Drive για τη διαμόρφωση αυτής της αισθητικής.

It was a fuckin great Drive and we aint seen the Last of it yet...

3 comments:

arrostia said... Nov 30, 2009, 9:25:00 AM

που κρυβόσουν ρε?Εμείς και τις δύο μέρες πήγαμε..Μπαίνω χθες έτοιμη να αρχίσω να γράφω και βλέπω ανάρτηση mamanian.......αλλά ....ούτε ο mamanian...πολλά πακέτα για να γράψω...ωραία φώτο.

Anonymous said... Nov 30, 2009, 2:45:00 PM

to ksero oti isoun ekei... to katalava argotera otan eida tis photo sto spiti, alla den imoun sigouros
B

arrostia said... Nov 30, 2009, 2:49:00 PM

με έχεις τραβήξει δηλαδή?ΤΙΣ ΘΕΛΩ!!!

Post a Comment