05 November 2009

THE YOU AND WHAT ARMY FACTION-Fixx

Υποτίθεται θα έπρεπε να πιω πολύ , υποτίθεται θα έπρεπε να βγάλω τα ακουστικά μου , υποτίθεται θα έπρεπε να γράφω σε χαρτί , υποτίθεται , πάλι , πως τα pc μου ισοπεδώνουν τη φαντασία. Τί σημασία όμως έχει? Τελικά αν βρίσκεις κάπου τον ρομαντισμό που ψάχνεις δεν έχει όντως καμμία σημασία....Θα έδινα βέβαια όλο μου το βασίλειο για ένα λιβάδι γεμάτο λουλούδια και ένα άκουσμα που θα με έστελνε στο διάολο. Τί σχέση έχει ο ρομαντισμός με τους Faction?
Καμμία .Το άκουσμα που θα με έστελνε στο διάολο όμως ταυτίζεται απόλυτα. Σκοπός αυτού του κειμένου σήμερα δεν είναι ο συνηθισμένος , που σε κάποιους σπάει τα νεύρα , να πω την ιστοριούλα μου και να βάλω μια βαθμολογία με δεκαδικούς για να ειρωνευτώ το pitchfork ... Σκοπός μου είναι να μπορέσω να μοιράσω τα 11 κομμάτια του Fixx σε όποιον φυσικά είναι διατεθειμένος να τα ακούσει...Εμενα έπεσε στα χέρια μου το cd , καλά , όχι ακριβώς έπεσε , για την ακρίβεια ... το έριξα...Δε θα αντέξω λοιπόν να μην αναφερθώ στο εξαιρετικό artwork του που ακόμα και στην επιλογή των χρωμάτων με αρρώστησε .. Όπως επίσης δε θα αντέξω να μην αναφέρω πως οι τίτλοι των κομματιών με εντυπωσίασαν....Μπορούν να χαρακτηριστούν από καμμένοι , αν είσαι ανίδεος , μέχρι και πολύ έξυπνοι , κολληματικοί ... Και τώρα μαντέψτε...Δε θα γράψω τίποτα για τα κομμάτια...δε θα προσθέσω καν tags..Ένας ακόμα λόγος που δε θα το κάνω , πέρα από τον γνωστό , γιατί απλά δεν είμαι δισκοκριτικός , είναι γιατί θα τον κατεβάσετε μέχρι και οι απλά περίεργοι ..Στη συγκεκριμένη περιέργεια , λοιπόν , δεν εφαρμόζεται το γνωστό ρητό ‘η περιέργεια σκότωσε τη γάτα’ αλλά το αντίθετο...’η γάτα σκότωσε την περιέργεια’ .Η γάτα είναι το παρακάτω link..Σκοτώστε την με όποιον τρόπο θέλετε και βαθμολογήστε εσείς τα κομμάτια...Δε θέλω δεκαδικούς και αηδίες...Comments θέλω......
Πολλά comments....

14 comments:

Soul Auctioneer said... Nov 5, 2009, 6:51:00 AM

Schroedinger's cat approves!

mamanis said... Nov 5, 2009, 3:19:00 PM

Καλή προσπάθεια για Ελληνική μπάντα, αν και δεν είναι του γούστου μου τέτοια ακούσματα. Είναι αρκετά Avant-Garde και ιδιαίτερη δουλειά («άρρωστη» όπως θα έλεγε και η αρρώστια και καταλαβαίνω απόλυτα τον λόγο που δεν έβαλε tags). Η αλήθεια είναι ότι με κούρασε κάπως και η παραγωγή θα ήθελε λίγο περισσότερη προσοχή, αν και το underground (demo) feeling που αναδύει δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε.

George said... Nov 6, 2009, 9:03:00 AM

emena mou arese arketa, kali douleia gia mia elliniki mpanta pou to ekane sto etsi stin teliki, apo meria paragwgis to vrika mia xara, exw akousei kai polla xeirotera. polles kales idees, ena ambiento-postpunk-avant-garde-feedback otinanai prama . arrwsteia. goustarw. maresei. keep up! ante kai kana live!

blah said... Nov 6, 2009, 9:37:00 AM

Αυτό το "καλή δουλειά για ελληνική μπάντα" είναι πολύ υποκρισία ρε guys...
Δηλαδή κάνεις εκπτώσεις στο γούστο και στην αισθητική σου επειδή είναι έλληνες?
Το ποστ πάντως έπιασε τόπο, μου κέντρισε την περιέργια, αν και δε μ'εστειλε στο διάολο τελικά...

Anonymous said... Nov 6, 2009, 1:07:00 PM

οταν το 80% του πληθυσμου ακούει πλουταρχο και γονιδη τοτε προφανως κατι δεν παει καλα με την αισθητικη των ελλήνων, am i wrong?είναι οι ιδιοι που πανε στις συναυλίες depeche mode (επί της ευκαιρίας).Επίσης αν εξαιρέσεις τα τρισμέγιστα ξύλινα σπαθια και κανα δυο άλλες μπάντες (nightstalker, eraserhead) ότι άλλο έχει κυκλοφορήσει, ελληνόφωνο και αγγλόφωνο, είναι απλά μια προσπάθεια μίμισης και αντιγραφής . Γενικά ως έλληνες στερούμαστε δημιουργίας και φαντασιας, δεν δοκιμάζουμε, απλα υιοθετούμε. Μια καλή προσπάθεια στον χώρο της τέχνης γίνεται τώρα και συγκεκριμένα στην βιομηχανία του πορνό. Ακρως ενθαρυντικα τα πρώτα δείγματα γραφής.

nu

blah said... Nov 6, 2009, 2:24:00 PM

Και πάνω που νόμιζα πως θα πέσουν να με φάνε, βλέπω αυτή την ενδιαφέρουσα άποψη...Υπάρχει ελπίδα

shin0bi said... Nov 6, 2009, 3:56:00 PM

ΝU λίγους βάζεις. Το 90% των ελληναράδων δεν καταδέχεται καν να ακούσει "ξένη" μουσική, εκτός κι αν αυτό είναι κάποιο χιτάκι σε γνωστό club. Παράλληλα, θα πανε ως καλά πρόβατα να στηθούν στη βροχή για να αγοράσουν εισιτήρια για τους U2 ένα χρόνο πριν, αφού δεν έχει σημασία που δεν τους ακούνε καν και δεν ξέρουν ποιοί είναι ή τι έχουν προσφέρει ή όχι στη μουσική, σημασία έχει να είναι εκεί. Είναι κοσμικό γεγονός. Οι ίδιοι θα πάνε σάββατο βράδυ στα μπουζούκια και την κυριακή στη Beyonce.
Για αυτό αναφερόμαστε σε τέτοιες μπάντες με το "για έλληνες". Τους δίνει ένα + κατα τη γνώμη μου ότι μέσα στην αθλιότητα ασχολούνται με κάτι άλλο/διαφορετικό/καλό/ποιοτικό.
Πάντως ο δίσκος δεν μου άρεσε. Κουραστικός...

blah said... Nov 6, 2009, 4:50:00 PM

Αν πλασαριζόταν ως το παιδί θαύμα από ένα ψαροχώρι των νησιών φερόε, τα 3/4 της indie (μπλιαξ) κοινότητας θα τράβαγε ακόμη μαλακίες

Unknown said... Nov 7, 2009, 1:54:00 AM
This comment has been removed by the author.
Unknown said... Nov 7, 2009, 1:55:00 AM

Γούσταρα με το δισκάκι!Χάλια παραγωγή, όπως πρέπει όμως για μία experimental όμορφα στιβαγμένη καμμενιά!"Ιt's like Yr living in post-punk , dude"!!

nikisot said... Nov 9, 2009, 12:40:00 PM

γαματο άρτγουορκ

Anonymous said... Nov 10, 2009, 5:24:00 PM
This comment has been removed by a blog administrator.
evaversus said... Nov 14, 2009, 1:00:00 AM

θα συγκρατηθώ και δε θα σχολιάσω τα προαναφερθέντα .Απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη γνωριμία με μια από τις καλύτερες μπάντες της Εγχώριας σκηνής .Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω πως είναι Έλληνες ...κι όμως !!!No - ise wave at its best !!!

Anonymous said... Nov 18, 2009, 3:06:00 AM

εγώ θα πω ένα τεράστιο μπράβω στα παιδια....
επαναστατική κυκλοφορια για την ελλαδα.

Post a Comment