28 November 2009

Monkey3 - Undercover

Πάντα ένας δίσκος με διασκευές είναι "ρίσκο" για μια μπάντα. Μπορεί για το ίδιο το συγκρότημα να είναι απλά μια διακήρυξη των ακουσμάτων και των επιρροών που μπορεί να έχουν τα μέλη του, για εμάς τους ακροατές μπορεί να ερμηνευτεί ως πειραματισμός, ώς έλλειψη έμπνευσης, ως βαρεμάρα να γράψουν κάτι δικό τους κτλ..
Όπως και να 'χει ο καινούριος δίσκος των ελβετών Monkey3 είναι μια mini συλλογή από διασκευές, στην οποία μάλιστα πρωτοτυπούν χρησιμοποιώντας και φωνητικά! Όχι τα δικά τους όμως...Οι κύριοι που δέχτηκαν να δανείσουν τη φωνή τους σε 2 κομμάτια είναι ο Tony Jelenkovich ( B-Thong, Transport League) και ο μέγιστος John Garcia.
Προφανώς για να δέχεται το αηδόνι να συμμετέχει σε ένα δίσκο σημαίνει ότι αυτός μόνο τυχαίος δεν είναι και σίγουρα αξίζει την προσοχή σου. Τα 6 κομμάτια λοιπόν που επέλεξαν να παίξουν οι Monkey3 είναι: 
1.Numb (Archive)
2.Waiting you feat. John Garcia (Kiss)
3.One Of These Days (Pink Floyd)
4.Kashmir feat. Tony Jelenkovich 
5.Burn (Deep Purple)
6.Once Upon A Time In The West (Ennio Morricone)  


Η μπάντα πλέον είναι αρτιότατη τεχνικά, αυτό το καταλαβαίνεις από τις πρώτες νότες και ο ήχος κρυστάλλινος. Αυτό που κάνει αυτό το δισκάκι πετυχημένο κατα τη γνώμη μου δεν είναι τα ονόματα που διαλεξαν να διασκευάσουν. Δεν επέλεξαν άλλωστε και τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους με εξαίρεση το χιλιοπαιγμένο Kashmir. Η επιτυχία είναι ότι έδωσαν σε όλα τα κομμάτια τη χροιά και το δικό τους μουσικό στίγμα. Ο space rock / stoner ήχος των ελβετών έχει προσαρμοστεί/ εφαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο. Γρήγορα ξεχνάς ότι δεν πρόκειται για δικές τους συνθέσεις και ταξιδεύεις έχοντας την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι στον δικό τους κόσμο. Αυτό το γεγονός και μόνο κάνει την κυκλοφορία αυτή απολύτως επιτυχημένη.
Όσο για το "Watching you"... ένα stoner ποίημα με την καταλυτική συνδρομή του αηδονιού!!!


Βαθμολογιά: Αυτές είναι διασκευές κύριοι...

6 comments:

Soul Auctioneer said... Nov 28, 2009, 10:59:00 PM

Γαμεί φούλ λεμε!!!!

Mr.Bin said... Nov 29, 2009, 1:03:00 PM

Υπέροχο.

Anonymous said... Nov 30, 2009, 2:30:00 PM

κατεβασα φλακ το 39 laps.γαμει.ωραια μπαντα



σωτος.

mamanis said... Nov 30, 2009, 3:10:00 PM
This comment has been removed by the author.
mamanis said... Nov 30, 2009, 3:11:00 PM

Καλοοοό... (Δεν το περίμενα, αλλά μετράει τελικά)

Anonymous said... Nov 30, 2009, 7:11:00 PM

Και καλό cover. Καμία σχέση με τα προηγούμενα.

Λ.

Post a Comment