02 November 2009

WARBRINGER-Waking into Nightmares

Αν «Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί» ,τότε αυτό πρέπει να ισχύει απόλυτα για την περίπτωση των WARBRINGER..
Ενώ ο κρότος του ντεμπούτου τους, “War without End” του 2008 ακόμα ηχούσε στ’αυτιά μου, σε κάποιους βιαστικά δημιουργήθηκε η αίσθηση του διάττοντος αστέρα. Σε άλλους πάλι ότι τα καλύτερα έρχονται. Άλλοι απλά περίμεναν υπομονετικά.. Έναν χρόνο μετά, το “Waking into Nightmares” έρχεται να βάλει τα πράγματα στην(απόλυτα)σωστή τους θέση.
Τα thrash βλαστάρια μας από το L.A.,τα οποία αρπάχτηκαν εν μια νυκτί από τα γεράκια της CENTURY MEDIA αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της νεότερης Αμερικάνικης(και όχι μόνο) Thrash Metal σκηνής. Και για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω Thrash,εννοώ κλασικό ,αυθεντικό Thrash Metal της θρυλικής Bay Area.Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με σύγχρονους «καλούς Χριστιανούς», ιδιοκτήτες πολυτελών βιλών και πισινών..Η πηγή έμπνευσης δεν γεννιέται με δροσιστικά cocktails σε κάποια έπαυλη και με εσένα να αγναντεύεις το μακρινό Downtown από το πολυτελές μπαλκόνι σου..Έχουμε να κάνουμε με πέντε κωλόπαιδα γαλουχημένα με τις κλασικές αξίες της Thrash Metal σκηνής ,μεγαλωμένα μέσα στα γεμάτα ιδρώτα clubs του L.A.Βέβαια, θα μου πείτε, οι περισσότεροι έτσι ξεκινούν πάντα. Ουδεμία αντίρρηση..
Το “Waking into Nightmares” αποτελεί από μόνο του ένα review.Ένα review στην θρυλική Bay Area σκηνή. Όλος ο καλός κόσμος λοιπόν κάνει την παρέλασή του από εδώ. Όλα τα μεγάλα ονόματα.Και τιμώνται με το παραπάνω από τους WARBRINGER. Τι θέλετε;SLAYER,ANTHRAX,EXODUS,TESTAMENT είναι στην σειρά. Ακόμα και οι σαύρες της Arizona, οι πολυαγαπημένοι μας SACRED REICH είναι κι αυτοί εδώ..Και στο τέλος της σειράς,ως κερασάκι στην τούρτα, φυσικά, οι SEPULTURA..Και οι WARBRINGER αποδίδουν τιμές(;;) σε όλους ανεξαιρέτως ,θερίζοντάς τους σαν ένα ανεξάντλητο μυδραλιοβόλο ,θέλοντας με ένα απίστευτο μένος να διαλύσουν το σβέρκο των αγαπημένων τους παππούδων.. Ωστόσο, εμφανείς είναι και αρκετές επιρροές από την μεγάλη Γερμανική Thrash Metal σκηνή. Από εκείνη την βρωμερή αποθήκη έχουν προμηθευτεί άλλωστε το οπλοπολυβόλο τους τα παλληκάρια μας. Είπαμε, όλος ο καλός κόσμος μαζί..
Σε σχέση με το ντεμπούτο τους μπορεί κάποιος να διακρίνει με μεγάλη ευκολία την τεράστια βελτίωση. Η χαρακτηριστική πλέον άνεση της μπάντας να σερφάρει εντυπωσιακά και με άνεση από καταιγιστικές ταχύτητες σε πιο(σχετικά) mid-tempo ρυθμικά περάσματα, είναι εμφανής. Οι εναλλαγές ρυθμών είναι λυσσώδεις και εντυπωσιακές αν αναλογιστεί κανείς την μικρή μουσική τους πείρα. Το ταλέντο τους όμως ξεχειλίζει.Κιθαριστική καταιγίδα,στιβαρό μπάσο,drummer πραγματικό αστέρι που σου δημιουργεί τάσεις σύγκρισης με ιερά τέρατα της σκηνής, φωνητικά Made In West Coast και όποιον πάρει ο χάρος..Παραγωγή αισθητά βελτιωμένη, αλλά έντεχνα πριμάτη να συμπληρώνει το πανέμορφο πολεμικό τοπίο..Χε,χε...Τα πέντε τυπάκια μας παραδίδουν ένα thrash αριστούργημα από δέκα σπουδαία tracks από τα οποία μου στάθηκε αδύνατο να ξεχωρίσω κάποιο, καθότι απλά κανένα δεν υστερεί. Η πρόοδος συνθετικά είναι επίσης μεγάλη, δίνοντας αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζονται τέτοιες περιπτώσεις ταλέντων,ώστε να ξεπεράσουν την «κατάρα» του επιτυχημένου ντεμπούτου. Και δεν φαίνεται να έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση μπάντας η οποία στρογγυλοκάθισε στην επιτυχία του πρώτου τους album.Αντίθετα, είναι ολοφάνερο ότι έχουν κάνει πάρα πολλά βήματα μπροστά..Και βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Κι εγώ μαζί τους..
Είμαι σίγουρος ότι στα headquarters της Century Media τρίβουν τα χέρια τους και χαμογελούν υπερήφανοι, μην έχοντες μετανιώσει (για άλλη μια φορά..)για την επιλογή τους. Και κρατούν σφιχτά τον νέο τους θησαυρό..

Μπάντα με λαμπρό παρόν και ακόμα λαμπρότερο μέλλον.

Βαθμολογία:λαμπρή(τουλάχιστον..)


4 comments:

mamanis said... Nov 2, 2009, 10:10:00 PM

Το εξώφυλλο και το logo τους μου ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις. Το όλο concept του εξωφύλλου μου θυμίζει κλασική θρασιά των late 80’s - early 90’s. Με έπεισε. Όπως με έπεισαν και τα λεγόμενά σου. Θα το τσεκάρω στάνταρ.

Mr.Bin said... Nov 2, 2009, 10:23:00 PM

Αυτός ο όρος του combat thrash που εισάγουν τα λέει όλα.Και πολλά είπα..

libero said... Nov 3, 2009, 8:56:00 PM

Ο Gary Holt με έναν μαγικό τρόπο μετέδωσε στην καινούργια γενιά την δυναμική των 80's.

mamanis said... Nov 3, 2009, 10:52:00 PM

OK, το έχουν οι πιτσιρικάδες. \m/ respect

http://www.youtube.com/watch?v=vJqFe36gSgw

Post a Comment