30 November 2009

MELVINS Live Report @ Rodeo 29/11/09

Το ντέρμπι τελείωσε και είπαμε να αρχίσουμε να ανηφορίζουμε προς Rodeo για να παρευρεθούμε στην πρώτη εμφάνιση των Melvins στην Ελλάδα. Φτάσαμε στην Χέιδεν με ταξάκι, πήραμε το μαγικό χαρτάκι και κατεβήκαμε τα σκαλάκια του Rodeo για να βρεθούμε μέσα σε ένα χώρο που αθλιότερο δεν έχω ξαναδεί (είχα πάει και παλιότερα εκεί για να δω Nightstalker και ήξερα ότι ο χώρος είναι άθλιος αλλά δεν θυμόμουν πόσο τρισάθλιος ήταν τελικά). Η απογοήτευση με χτύπησε σαν κεραυνός και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να σηκωθώ να φύγω από εκεί μέσα και να πάω να δω το μπάσκετ.


Όπου και να προσπαθούσαμε να σταθούμε δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε τίποτα. Μόνο τα υπερυψωμένα μικρόφωνα των ντραμς φαίνονταν από την σκηνή (αν φυσικά δεν βρισκόσουν μπροστά από κολόνες). Η προσπάθειά μας να δούμε το support στέφτηκε με πλήρη αποτυχία. Στο διάλειμμα, πριν βγουν οι Melvins, καταφέραμε να κινηθούμε προς το σημείο που κάθονταν κάτι φίλοι μας (που είχαν φτάσει νωρίτερα και πρόλαβαν να καβαντζοθούν) οι οποίοι μας ενημέρωσαν με sms ότι από εκεί βλέπουν καλύτερα. Το συγκεκριμένο σημείο ήταν δεξιά από την σκηνή, μπροστά από τις τουαλέτες. Από τα λίγα σημεία που μπορούσες να δεις την σκηνή. Όσοι πάτε σήμερα φροντίστε να βρίσκεστε ή στην πρώτη γραμμή μπροστά μπροστά, ή αριστερά και δεξιά (ακόμα και από πίσω) από την σκηνή. Όποιος καταφέρει και κάτσει στα σκαλάκια των WC, ακόμα καλύτερα. Οπουδήποτε αλλού βρεθείτε απλά δεν θα δείτε τίποτα. Ιδικά αν είστε τόσο άτυχοι και βρεθείτε μπροστά από μια από τις - καλυμμένες με καθρέφτες - κολόνες, το πολύ πολύ να δείτε μόνο την φάτσα σας. Τέλος πάντων.
Με αυτά και με αυτά οι Melvins ανέβηκαν στην σκηνή (ο Θεός να την κάνει). Στην αρχή έσκασαν μόνο ο front-man τους Buzz Osborne (με το που ξεπρόβαλε η αφάνα έγινε χαμός) και ο Dale Crover στα ντραμς. Το χειροκρότημα θερμό και αυτοί με την σειρά τους ανταπέδωσαν, ζεσταίνοντας κατάλληλα την ατμόσφαιρα μέχρι να ανέβουν και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας για να πάρουν τις θέσεις τους στο μπάσο και στο δεύτερο σετ ντραμς αντίστοιχα. "The Talking Horse" και χαμός εγένετο. Ξέφυγα. Όλοι ξέφυγαν. Η συνέχεια εκπληκτική μέχρι τέλους. Γάμησαν και έδειραν δίχως οίκτο! Ο κόσμος ανταποκρίθηκε ανάλογα και το slamming έδινε και έπαιρνε. Ο συγχρονισμός των δύο ντραμς ήταν κάτι παραπάνω από άψογος. Τα έσπασαν! Οι Melvins κατάφεραν με αυτό το super performance να μας ξεσηκώσουν όλους και να ξεχάσουμε για λίγο την τρύπα στην οποία βρισκόμασταν. Ένα απίστευτο Live που αν δεν λάμβανε χώρο στο Rodeo, θα το σκεπτόμουν πολύ σοβαρά να ξαναπήγαινα να το χαρώ και σήμερα. Ντροπή και αίσχος που έβαλαν μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς να παίξουν σε αυτόν τον ελεεινό χώρο. Ας ελπίσουμε να μας ξανάρθουν πάλι σύντομα και αυτήν την φορά να τους απολαύσουμε σε ένα πιο ανθρώπινο venue.

7 comments:

Anonymous said... Nov 30, 2009, 4:02:00 PM

Έπαιξαν τίποτα από συνεργασία με Jello?

mamanis said... Nov 30, 2009, 4:24:00 PM

Δεν λέω μην σου χαλάσω την φάση αν είναι να πας σήμερα. Γάμησαν πάντως! Θα γουστάρεις full (εκτός από το venue).

Soul Auctioneer said... Nov 30, 2009, 5:36:00 PM

Θα κολαστούμε σήμερα!!!

Anonymous said... Nov 30, 2009, 7:08:00 PM

Μη χάσεις αυτό το τεράστιο live μόνο και μόνο επειδή ο χώρος και οι διοργανωτές είναι για τις κλωτσιές. Βαθιές ανάσες και στήσου αριστερά τέρμα αν θέλεις να υποκλιθείς στο μεγαλείο της μορφής που λέγεται Buzz ή τελευταίος δεξιά για να δεις στο ένα μέτρο 2 κορυφαίους drummers σε συγχρονισμό που θα ζήλευαν πρωταθλήτριες συγχρονικής κολύμβησης. Και μη μπερδευτείς, ο Coady είναι δικός μου.
Τώρα που το καλοσκέφτομαι, καλύτερα τους πάει η υπόγα.

Λ.

tiger said... Dec 1, 2009, 9:01:00 AM

dx εγω το εχασα.δεν μπορω τα κοτετσια.

Anonymous said... Dec 1, 2009, 11:23:00 AM

TERASTIO LIVE

TERASTIO GROUP

TERASTIA AFANA

OTI PIO ATHLIO IPARHEI APO LIVE HOROUS

OPOS EHETE KATALAVEI I ALTERGROUND EXEI AGORASEI TON HORO KAI PLEON THA KANEI OLA TA LIVE EKEI.

POTE XANA EKEI.

HAYAH ALA SALAH, FROM THE MINARET SEE.

Soul Auctioneer said... Dec 1, 2009, 11:29:00 PM

Οταν τέλειωσε το λαιβ χτες μια φράση είχα στο μυαλό μου:

"ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕΛΒΙΝΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ."

Τεράστια μπάντα οπως ειπε κι ο fellow anon και τρομερο σετλιστ.

Ο χώρος βέβαια ειναι για φώκο επειγόντως. Για να χωθείς μπροστά σβήνει το καντήλι σου.

Post a Comment