12 November 2009

O.S.I. - Blood


Οι Office of Strategic Influence, το project supergroup που δημιούργησε το 2003 o Jim Matheos από τους Fates Warning και ο Kevin Moore εγκαταλείποντας τους Dream Theater, κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο τον 3o τους δίσκο Blood.

3 είναι και τα χρόνια πέρασαν από το Free για να φτάσουμε σε μια δουλειά των OSI από την οποία λείπουν αρκετά από όσα περίμενες.
Το Βlood βρίσκει τους OSI χωρίς τον Mike Portnoy. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Τη θέση του στα drums έχει εδώ o Gavin Harrison των Porcupine Tree.
Το πιο βασικό όμως είναι πως o στόχος για ένα «crossroads between rock and progressive metal» album που περιγράφει η μπάντα στο myspace της απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. Ακόμα και εκεί που θα μπορούσε με OD καλής προαίρεσης να εντοπιστεί το metal στο progressive rock τους (π.χ. False Start), παρεμβαίνει ο παράγοντας ‘αδιάφορη σύνθεση’ για να τους πετάξει έξω.
Δομές χωρίς εκπλήξεις, επαναλήψεις, industrial πινελιές και drums που υπενθυμίζουν την έντονη απουσία του Portnoy, είναι μερικά από τα στοιχεία ενός ευχάριστου κατά τα άλλα άλμπουμ με κάποιες ‘κολλητικές’ συνθέσεις. Γιατί το μεγαλύτερο κακό σε ένα δίσκο σαν το Blood, είναι ότι προηγήθηκε το καταπληκτικό Office of Strategic Influence.
…Και μπορεί η ατμόσφαιρα του Τerminal και η συμμετοχή του από μηχανής θεού Akerfeldt στο όντως υπέροχο Stockholm να δίνουν στο Blood λόγο ύπαρξης, η αναπόφευκτη σύγκριση τους όμως με συνθέσεις όπως εκείνη του shutDOWN και του Head δημιουργούν σε σένα - που προφανώς αγάπησες εκείνο το debut για να διαβάζεις τόση ώρα - την αίσθηση του κενού.
Βαθμολογία: συζητήσιμη

6 comments:

mamanis said... Nov 13, 2009, 9:42:00 AM

Δεν το έχω ακούσει ακόμα το άλμπουμ. Κρίμα πάντως αν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λες γιατί είμαι και εγώ ένας από τους λάτρεις του ντεμπούτου τους.

mamanis said... Nov 13, 2009, 9:45:00 AM
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said... Nov 13, 2009, 1:25:00 PM

o papous tha se latrepsei kai tha se misisei taftoxrona.

oreo keimeno(tha se latrepsei) alla thapsimo(tha se misisei), mou exei pei oti to neo osi ta spaei.

A.B.
07/02/2010

Anonymous said... Nov 13, 2009, 1:42:00 PM

δισκαρα οντως το 1ο

Κ εχει κ συμμετοχη απο τον θεουλη steven wilson.

Lou said... Nov 13, 2009, 7:53:00 PM

να δώσεις χαιρετίσματα
η αγάπη μου για τον ...παππού είναι δεδομένη

Mr.Bin said... Nov 13, 2009, 10:28:00 PM

Ο Portnoy είναι το λιγότερο.
Η στροφή(συνθετικά)είναι εμφανής.Προσωπικά με απογοήτευσε από την πρώτη ακρόαση και ακόμα και τώρα,δεν πείθομαι μετά από τόσους μήνες.
Ουδεμία σχέση με το πρώτο.
Από τις(πολλές)απογοητεύσεις της χρονιάς..

Post a Comment